Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Koninklijk feest

Koningsdag (27 april) wordt in Enschede twee dagen gevierd. Op 26 april is er volop muziek in de binnenstad en een dag later is er veel vermaak voor jong en oud.

De Nacht van Oranje (26 april) start vanaf 19.00 uur onder de naam Absolutely Kingsnight. Absolutely Kingsnight heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld tot een evenement dat tot een van de grootste in het land mag worden gerekend. Het gratis toegankelijke muziekspektakel vindt ook dit jaar weer plaats op het Van Heekplein in Enschede. Op het programma staan Billy The Kit, Dirtcaps, DYNA, La Fuente, Robbá Rovega vs Marc Vano en MC Marboo. Ook op dinsdagavond is er een Zuid-Amerikaans Latinfeest op het Ei van Ko. Vanaf 20.00 uur draaien Verschillende DJ-s draaien opzwepende salsa/latin muziek. Op de Oude Markt is er mzuiek vanaf vier verschillende podia van 20.00 tot 01.30 uur. Optredens worden verzorgd door Bacchie, marcus & Taylor, The Euros, DJ Pouif en Shimanski.
Koningsdag wordt traditioneel geopend met een koningsontbijt voor genodigden in de Grote Kerk op de Oude Markt.. De Oranjemarkt (diverse locaties) en de kinder-matjesmarkt op het Van Heekplein staan ook weer op het programma. Net als vorig jaar zijn er ook weer activiteiten op Het Willem Wilminkplein, het Cultureel Oranjeplein. Daar is ook volop muziek (zie ook pagina 6). Op het Stationsplein vertoont Skatevereniging De Fabriek hun kunsten (12.00 uur) en vanaf 12.00 uur begint het feestelijke muziekprogramma op de Oude Markt. Er zijn optreden van onder meer Maan (14.45 uur) en Broadway (15.30 uur).

Kijk voor het complete programma op www.oranjedagen.nu. Voor vragen kan er gemaild worden naar info@oranjedagen.nu