Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

De Mooiste wandeling van Nederland maken?

De 'Mooiste wandeling van Nederland 2015' zelf ervaren? Zondag 24 april nemen natuurgidsen van Landschap Overijssel je mee naar de mooiste plekjes van landgoed Hof Espelo en het Lonnekermeer.

Ook Truus Wijnen, de samenstelster van deze mooiste wandeling van 2015, gaat mee. De wandeling duurt 5 tot 5,5 uur en gaat over zo'n 15 kilometer. Vertrek is om 10.00 uur vanaf Koetshuis Hof Espelo.
Vorig jaar kozen bezoekers van de website Wandelzoekpagina de wandelroute Hof Espelo van Truus Wijnen tot Mooiste wandeling van Nederland. Via landgoed Hof Espelo wandel je met de natuurgids naar landgoed Lonnekermeer. Het Lonnekermeer is één van de acht natuurgebieden van Landschap Overijssel die is aangewezen als Topnatuur. Ook wandel je langs panelen met gedichten en verzen van de in Twente geboren Willem Wilmink. Bij het vogelkijkscherm kun je niet alleen vogels spotten, maar heb je tevens een mooi zicht op het Lonnekermeer zelf. De wandeling gaat in ontspannen tempo. Onderweg vertellen de natuurgidsen je leuke wetenswaardigheden. Tip: trek stevige schoenen aan.
Het vertrek is om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Onderweg houden we pauze voor een lunch, deelnemers moeten zelf een lunch meenemen. De bijdrage voor deze activiteit is € 3,-. Voor donateurs van Landschap Overijssel is de activiteit gratis.