Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Hornbach definitief naar
Enschede: 300 banen

Vorige week ondertekenden wethouder Jeroen Hatenboer en Manfred Kummer en Wim Sigmond namens Hornbach de koopovereenkomst voor de kavel aan de Zuiderval in Enschede.

De Duitse bouwmarktgigant wil aan de Zuiderval een bouwmarkt en tuincentrum vestigen van ongeveer 16.500 m2. In de overeenkomst staat ook welke infrastructurele voorzieningen de gemeente treft voor ontsluiting van de kavel.

De komst van Hornbach is goed voor ongeveer 150 arbeidsplaatsen, als ook 150 indirecte arbeidsplaatsen onder andere bij de toeleveranciers. Vijf procent van de arbeidsplaatsen bij Hornbach is voor werkzoekenden die door de gemeente zijn geselecteerd. 'Hornbach biedt personeel graag kansen. Door diverse opleidingstrajecten kan je bij Hornbach een ware carrière doorlopen. Het personeel is voor ons de ruggengraat van de onderneming. We zijn er trots op dat we ook in Enschede en omgeving mensen de kans kunnen geven zich te ontplooien, zeker de 5% werkzoekenden die de gemeente selecteert. Enschede is voor Hornbach een toplocatie en we zijn enorm blij dat we hier de schop in de grond kunnen gaan steken', aldus algemeen directeur Hornbach Nederland Evert de Goede.

Hornbach vestigt in Enschede een bouwmarkt van ongeveer 10.000 m2 en een tuincentrum van circa 5.000 m2, waarvan 3.000 m2 overdekt en 2.000 m2 onoverdekt. Ook komt er een onoverdekt afhaalcentrum voor bouwstoffen. Hornbach Enschede heeft een verzorgingsgebied van meer dan 300.000 Nederlandse (2/3) en Duitse (1/3) inwoners en omvat plaatsen als Enschede, Haaksbergen, Losser, Gronau, Ochtrup, Ahuis en Heek. Wethouder Jeroen Hatenboer: 'De komst van Hornbach is een kwalitatieve toevoeging in deze branche en versterkt de regionale verzorgende positie van Enschede als koopstad.'

Na ondertekening van de koopovereenkomst gaat Hornbach verder met de bouwplanontwikkeling, de gemeente Enschede met het ontwerp bestemmingsplan. Naar verwachting wordt het bouwplan en het ontwerp bestemmingsplan in juni van dit jaar ter visie gelegd. De planning is verder dat medio 2017 kan worden begonnen met de bouw en vervolgens kan dan halverwege 2018 de Hornbachvestiging worden geopend.