Afbeelding
Foto: nb

Programmering theater- en
concertseizoen bekend

De programmering van het seizoen 2016/2017 van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is bekend. Alle theatervoorstellingen en concerten die van september 2016 tot juli 2017 te zien zijn in het Wilminktheater, het Muziekcentrum, De Kleine Willem en de Grote Kerk in Enschede staan nu online.

Het programma is wederom zeer divers met onder ameer wereldmuziek, dans, opera, jeugd & familie, kamermuziek, cabaret, toneel, barok, oude en nieuwe muziek en musicals; alle genres komen ruim aan bod. Van diverse opera's van Nederlandse Reisopera tot de grote musicals Hair en Ciske de Rat. Van Paul de Munnik, Typhoon, de 3J's en Miss Montreal tot Nederlands Kamerkoor en van de dansvoorstellingen van Scapino Ballet tot Bumba en Pinokkio. Het kalenderjaar 2016 wordt voor de vierde keer op rij afgesloten met een week durend feestelijk project; 'Woar geet 't opan met kesmis?'

In samenwerking met Stage Entertainment komen er twee grote musicals naar Enschede. In november Hair met William Spaaij, Anouk Maas en Tommie Christiaan. De beroemde musical uit 1967 komt in een tintelfrisse nieuwe versie naar de Nederlandse theaters. In maart komt voor de allerlaatste keer Danny de Munck (foto), als Ciske de Rat, de oer-Hollandse musical met muziek van Henny Vrienten.

Het cabaret-aanbod is groot. Jandino Asporaat, Philipe Geubels, Theo Maassen, Sanne Wallis de Vries, Erik van Muiswinkel, Peter Heerschop, Lebbis, Marc-Marie Huijbregts, Lenette van Dongen, Harry Piekema, Freek de Jonge, Jörgen Raymann, André Manuel; ze komen allemaal.

Het volledig nieuwe seizoen staat vanaf woensdag 13 april inzichtelijk op de website. De verkoop start op 29 april om 12.00 uur online via www.wilminktheater.nl en vanaf 12.00 uur telefonisch via 053-48548500 en aan de kassa van het Wilminktheater aan de Wenninkgaarde 40-42. Openingstijden voor de kassa zijn van ma – za 12.00 – 17.00.