Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Badkamer plaats voor
rust en ontspanning

De badkamer is één van de belangrijkste kamers in het huis geworden. We zijn bereid om steeds meer te investeren in de badkamer, die steeds meer weg heeft van een mini-spa. Rust en ontspanning staan centraal.

Er wordt steeds meer tijd in de badkamer doorgebracht en de verwachting is dat deze trend verder zal toenemen. Steeds vaker wordt de badkamer voorzien van een ligbad en een douche. Comfort is wat we willen. De uitstraling van een luxe hotel in huis, het is al lang geen toekomstmuziek meer. Een badkamer kan zo worden ingericht dat verlichting, temperatuur en muziek zich aanpast aan de persoonlijke voorkeur van de gebruiker, door middel van costumized instellingen. Waar al je benodigdheden een standaard plaatsje hebben. Comfortabel en functioneel.

Daarnaast krijgt de badkamer een natuurlijke inrichting. Natuurlijke materialen zoals hout, klei en bio cotton zien we steeds vaker terug in de inrichting van de badkamer. Het natuurgevoel draagt bij aan een ontspannen sfeer.

Tegenwoordig kiezen meer mensen voor de douche dan voor het bad. Velen kiezen voor een dagelijkse douchebeurt. Maar wie de tijd heeft gebruikt de badkamer om te relaxen. Lekker onderuitgezakt in bad wat lezen of tv kijken. Het is allemaal mogelijk.

In tegenstelling tot vroeger zijn we zuiniger geworden met water. Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlander anno 2016 gemiddeld 119 liter water per dag gebruikt. Vijftig jaar geleden was dat nog gemiddeld 190 liter. Maar we douchen langer dan ooit, we trekken voor een douchebeurt iets meer dan acht minuten per keer uit. Door de nieuwste technieken gebruiken we echter minder water. Waterbesparende douchekoppen zijn daar mede debet aan. Meer dan de helft van de huishoudens heeft deze al.