(foto Annegien van Doorn)
(foto Annegien van Doorn) Foto: Richard Thannhauser

Foto-expo New works in bronze and steel

Op zaterdag 16 april opent bij Concordia aan de Langestraat een nieuwe expositie van twee Nederlandse fotografen, getiteld New works in bronze and steel. De beide kunstenaars, Annegien van Doorn en Marc Philip van Kempen, zijn zelf bij de opening aanwezig en verzorgen een artist talk.

'Het bijzondere aan een foto is dat het een zuivere benadering is van de realiteit, je ziet als beschouwer precies dezelfde werkelijkheid als de fotograaf. Maar niet bij het werk van deze twee kunstenaars; zij kozen het medium dat het minst aan de verbeelding overlaat, om de kijker een wereld binnen te leiden waar niets is wat het lijkt. En dat is precies waarom ik hen voor deze expositie heb gekozen', aldus Petra Boonstra, programmeur expositie bij Concordia.

Annegien van Doorn (1982) leidt de bezoeker rond langs het alledaagse, het voor de hand liggende en het banale. Van Doorn gaat uit vrije wil naar de Blokker en vakkundig weet ze dan deze gewone dingen te transformeren tot ongewone dingen. Zij exposeerde eerder bij onder andere Foam Amsterdam en op het LOOP Videoart Festival in Barcelona.

Marc Philip van Kempen (1979) laat chaotische, driedimensionale collages zien waarin het vertalen en vastleggen van de ene kunstvorm in de andere centraal staat. Dit door het samenvoegen van schilderkunst, kunsttheorie en fotografie. De manier van kijken wordt daardoor op de proef gesteld en dat is ook precies het doel van de kunstenaar. Werk van Van Kempen was eerder te zien in Berlijn, Jakarta en Los Angeles.

New works in bronze and steel bij Concordia aan de Langestraat 56 in Enschede is te zien van 17 april t/m 29 mei. De toegang is gratis (een vrije gift wordt op prijs gesteld).