Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Eerste Dag Van Het Werkplezier
zet stress in een positief daglicht

Wie kent het niet: stress. Iedereen heeft het over stress, iedereen kent stress, maar niemand wil stress. En al helemaal niet als je aan het werk bent.

Meestal wordt werkstress als negatief ervaren: gejaagd zijn, vloeken en tieren als je koffie morst, water tot aan je lippen, slapeloze nachten. Maar kan stress ook positief zijn? Jazeker. Oók op het werk. Dat vinden psychologen Selmar Wesselink en Ferry de Wit. Zij hebben het initiatief genomen tot de eerste Dag Van Het Werkplezier die op vrijdag 22 april in het Muziekcentrum Enschede gaat plaatsvinden. De missie van deze dag is om duidelijk te maken dat stress niet altijd negatief is. En jou te helpen hoe jij en je organisatie stress juist kunnen gebruiken om de beste werknemer of werkgever te zijn. Tijd voor een cultuuromslag!

In Nederland ervaren 1 miljoen mensen - dat is 1 op de 7 werknemers - negatieve werkstress. Zij lopen het risico om in een burn-out terecht te komen, bron: Rijksoverheid, 2015. 90.000 mensen in Twente en de Achterhoek kampen zelfs met chronische stress (bron: Tubantia, 18 november 2015). Wesselink en De Wit streven ernaar om het werkklimaat binnen organisaties te veranderen. Ze benadrukken daarbij het belang van 'positief omgaan met stress'. Het thema wordt in hun ogen te vaak negatief belicht. Het ambitieuze doel van de twee organiserende psychologen is dat in 2025 het thema 'minder werkstress, meer plezier' bovenaan de agenda van elke organisatie staat! Want iedereen heeft recht op werkplezier, vrij van negatieve werkstress.

De eerste stap daartoe is de Dag Van Het Werkplezier. Het programma op 22 april bestaat uit presentaties, discussies en inspiratiessessies. Allemaal gericht op minder negatieve stress en meer werkplezier. Hoe gaat jouw lichaam om met stress, hoe praat je over stress met collega's en hoe bereik je een positieve werksfeer? Voor al deze vragen krijg je antwoorden en oplossingen. Vanaf 09.00 uur is de inloop, er is een ochtend- en een middagprogramma met tussendoor een lunch. Vanaf 16.00 uur gaan we aan de borrel.

Deelname kost € 19,95, incl. catering. Meer informatie staat op www.dagvanhetwerkplezier.nl. Daar kan je je aanmelden tot 15 april.