Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Informatiemiddag over 'ouder
worden en dreiging dementie'

Woensdagmiddag 20 april a.s. zal in Grand Cafe Smit te Losser een informatiemiddag (in plaats van een informatieavond) plaatsvinden rond het thema 'Ouder worden en de dreiging van dementie.'

De Losserse huisarts Ton Boermans is bereid gevonden een inleiding te geven over dit onderwerp. Hij zal dit vooral doen vanuit zijn eigen ervaring op dit terrein, in de wetenschap vanuit zijn praktijk als arts in de gemeente Losser, dat een groeiend aantal mensen zich bezighoudt met deze vraag. 'Het ouder wordende brein' zoals hij het zelf aangeeft, wat betekent dit, hoe kan ik dat in conditie houden, gezond houden. Kan ik dementie voorkomen? Hoe kan ik zo lang mogelijk thuis blijven? Kortom heel veel vragen die leven bij veel mensen.

De werkgroep Alzheimer Losser kiest met deze themamiddag voor een andere opzet, d.w.z. dat er een informatiemiddag wordt georganiseerd en dat die in een andere locatie plaatsvindt. (De bibliotheek kan op woensdagmiddag helaas vanwege de openingsuren niet worden gebruikt).

Het programma begint om 13.45 uur, de zaal is open vanaf 13.30, en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Er zal vooral ook veel gelegenheid zijn voor het stellen van vragen. De bekende Lossernaar Jan Riesewijk zal het eerste gedeelte van de middag op zijn eigen wijze openen.