Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Wilhelmina: ode aan Queen

Wie is er niet bekend met de muziek van de band Queen? De in 1970 opgerichte Britse Rockband-formatie veroverde in de jaren '70, '80 en ver daarna de wereld met hits als 'We Will Rock You', 'I want to Break Free' en 'Bohemian Rhapsody'.

In 1991 overleed Freddie Mercury, reden voor Wilhelmina Glanerbrug om hem 25 jaar later te eren met een groot concert. The Queen Symphony is een

stuk waar de nummers van Queen op een symfonische wijze in zijn verwerkt. Tolga Kashif voltooide dit monumentale werk in 2002, Eric Somers maakte er een arrangement van voor groot Harmonieorkest. Om dit stuk te kunnen uitvoeren wordt het orkest aangevuld met Groot Koor en solisten op Viool, Cello, Harp en Piano.

Na de pauze worden de hits van Queen ten gehore gebracht. Herman Beumers zal in de huid van Freddie Mercury kruipen en de zang voor zijn rekening nemen. Het orkest wordt hiervoor aangevuld met een professioneel combo. Samen zullen wij onder andere het alom bekende Bohemian Rhapsody, jaren lang in de top 2000, ten gehore brengen. En wat dacht u van het spectaculaire lied Barcelona?
Kaarten kosten € 16,- (studenten € 12,50) en kunnen worden besteld via het mailadres kaarten@wilhelminaglanerbrug.nl