Spelmoment uit het duel HSC'21-HBS (zwart tenue).
Spelmoment uit het duel HSC'21-HBS (zwart tenue). Foto: Richard Thannhauser

Bas ter Hogt bezorgt HSC'21 overwinning

In de Topklasse heeft HSC'21 op eigen veld gewonnen van HBS (1-0). In de hoofdklasse is Quick'20 door de zege op Rohda Raalte (2-1) hard op weg om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Rigtersbleek, dat bij Dieze West verloor (3-1) heeft een wonder nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Topklasse

HSC'21 had het zondag zeker in de eerste helft niet eenvoudig tegen HBS. In de openingsfase schoot Jelmer de Winter voorlangs en even later trof Mike de Geer de lat. HSC'21 was effectiever voor het doel van de tegenstander, want de eerste kans werd meteen benut door Bas ter Hogt (1-0). Na de pauze zocht HBS naar de gelijkmaker, maar het had pech in de afronding. Ook HSC'21 kreeg eneke kansen, maar het bleef 1-0. Komende zaterdag speelt HSC'21 in de halve finale van de districtsbeker tegen AZSV in Aalten.

Hoofdklasse

Quick'20 kende een vliegende start tegen Rohda Raalte. Binnen de minuut zette Rens van Benthem zijn ploeg op 1-0. De thuisclub bleef daarna de betere ploeg, maar verzuimde de kansen te benutten. Na rust werd Rohda wat brutaler, maar in de tegenstoot was de thuisclub gevaarlijker. Drie minuten voor tijd werd het 2-0 door Dani Korkis. In de laatste minuut werd het nog wel 2-1 omdat Van Schooten een strafschop benutte. Quick'20 heeft de derde plaats stevig in handen en deze plek geeft recht om als vervangende periodekampioen in de nacompetitie te spelen.

Rigtersbleek verloor zondag in Zwolle van Dieze West. De Zwollenaren kwamen op 1-0 door Nejim El Atiaoui, maar vlak voor rust maakte Lucas Aydin gelijk. Tien minuten voor tijd verloor Rigtersbleek Tim Bongers (twee keer geel) en Lohman en De Vries profiteerden namens de thuisclub, die in de slotfase twee spelers met rood van het vel zag vertrekken. De zege van Dieze West kwam echter niet meer in gevaar.

Eerste klasse zaterdag

Sparta Enschede won zaterdag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Enter Vooruit: 3-6. Dan Akkerman zorgde na vijf minuten voor de 0-1. Even later verdubbelde Jouri Mensink de marge. Via een strafschop, benut door Henri Knol, kwam de thuisclub terug (1-2). Mensink maakte er vervolgens 1-3 van. Nog een keer werd het spannend door Wout Velten (2-3, maar nog voor rust liep Sparta uit naar 2-6 door Ferdi Kocoz, Daan Akkerman en Danny Reinders. In de tweede helft zorgde Wout Velten nog voor de 3-6 en daarbij bleef het.