Spelmoment uit het duel FC Lienden-HSC'21.
Spelmoment uit het duel FC Lienden-HSC'21. Foto: nb

Tiental HSC'21 verliest van FC Lienden

FC Lienden nam zondag revanche op HSC'21, dat een week eerder de ploeg uit Gelderland uit de beker had gestoten. In Lienden on de thuisclub met 2-0. In de hoofdklasse won Quick'20 de derby in Enschede tegen Rigtersbleek met 5-0.

Topklasse
HSC'21 verloor terecht van een beter FC Lienden. Na een teleurstellende openingsfase kwam de thuisclub na een half uur op 1-0 door een doelpunt van Erik van Eem. Vlak voor rust had HSC'21 de kans op de gelijkmaker, maar de inzet van Nieuwboer werd door doelman Schimmel over het doel getikt. Na de pauze werd het door Frank Wiafe 2-0 en toen even later doelman Jeffrey Brammer rood kreeg voor het neerleggen van Mo Ajiach was het duel gespeeld. Door de nederlaag staat HSC'21 nu zes punten achter UNA, dat de zevende plek bezet, maar het nog een wedstrijd te goed. Net als JVC Cuijk, dat vijf punten voor staat op de Haaksbergenaren.

Hoofdklasse C
Rigtersbleek was al vroeg kansloos tegen Quick'20. In de 21ste minuut kreeg doelman Stopel van Rigtersbleek rood voor het vloeren van Reuven Niemeijer. De aansluitende strafschop werd door Niemeijer benut.
Rigtersbleek vocht met tien man voor wat het waard was, maar tien tien minuten na rust Niemeijer ook de 0-2 voor zijn rekening nam, was de derby gespeeld. Door invaller Danny Oude Lashof, die twee treffers voor zijn rekening nam, werd het 0-4. Acht minten voor tijd bepaalde Ryan Snelders de eindstand op 0-5.

Eerste klasse
Sparta Enschede wacht een lastig slot van het seizoen. Voor eigen publiek leden de Tukkers een kansloze nederlaag tegen Berkum. Bacuna en Muis zorgden voor een ruststand van 0-2 en dat was tevens de eindstand.