Victor. (tekening Eva Rood)
Victor. (tekening Eva Rood) Foto: Richard Thannhauser

Grote zorgen

Lara maakt zich grote zorgen om Oscar. Ze slaapt al nachten lang slecht. Bezorgd luistert ze naar zijn onregelmatige en rochelende ademhaling. Ademhaling die af en toe zelfs even stopt. Verschrikt richt ze zich dan op om naar hem te kijken. Om pas weer te gaan liggen als Oscar weer doorgaat met ademen. Ze reddert wat in hun keukentje, zet verse thee en ruimt het vuile kommetje van de buurvrouw, die net bij haar is geweest, op.

Kitty heeft het gezegd: dat ze bang is dat Oscar niet lang meer te leven heeft. Hij is ook wel al oud inmiddels en rekening houdend met zijn best wel zware achtergrond nog wonderlijk dat hij nog zolang fit geweest. Op zijn pijnlijke botten en gewrichten na dan.

Marion is op dit moment bij Kitty en Conny en de kittens. Besloten is dat zij en Boris het katertje nemen en een poesje. Het katertje gaven ze de naam Baron en het poesje Merle. Dolgelukkig zijn ze ermee. Als Boris niet aan het trainen is voor het kattenleger, aan het werk in het bos of bouwend aan hun huisje dat bijna gereed is, is hij ook bij de kittens die hun oogjes al open hebben. Hun natuurlijke moederpoes uitputten met hun enorme honger. Hun kleine pootjes klauwend in haar borst en buik.

Voorzichtig loopt ze naar Oscar in het voortuintje toe met zijn thee. Ze vindt hem dommelend in een vaag schijnend zonnetje. Gaat even bij hem zitten.

(wordt vervolgd)

Angela Post-Deen

Angela Post-Deen is auteur van de boeken 'Oscar' en onder haar pseudoniem Christel Miller verschenen Gitaarsolo en De Sproetenspiegel, alsmede twee delen van de trilogie Duisternis. Deel 3 volgt na Het Kattendorp.