Tijdens de boeklancering kregen de genodigden een tiengangendiner voorgezet.
Tijdens de boeklancering kregen de genodigden een tiengangendiner voorgezet. Foto: nb

Boek Fijnproeven in Twente levert ruim 22 mille op

De verkoop van het culinaire boek Fijnproeven in Twente, heeft een fraai resultaat opgeleverd. En dat is goed nieuws voor Voedselbank Midden Twente en Voedselbank Enschede-Haaksbergen, die elk tienduizend euro tegemoet mogen zien.

Het succes van de opbrengst is grotendeels te danken aan de vele bedrijven die het boek adopteerden als relatiegeschenk. Het boek is een initiatief vanuit JCI Hengelo, dat z'n derde lustrum vierde. Naast de donatie van € 20.000 aan de twee voedselbanken, wordt het resterende bedrag gereserveerd binnen een stichting van JCI Hengelo voor een nader te bepalen goed doel.

Eind oktober is het eerste boek uitgereikt door René Froger, als ambassadeur van de voedselbank, aan Sander Schelberg burgemeester van Hengelo. De boeklancering werd opgeluisterd door een Mieters concept met een tiengangendiner waarbij elke gang gemaakt werd door een andere (sterren) chef-kok. Die avond was het startsein voor de boekverkoop.

Initiatiefnemers René Odink, Marjolein Spanjer en Laurens Oude Elberink omschrijven het boek Fijnproeven in Twente als een kookboek en een culinair kompas. "Het boek is bedoeld voor iedereen die van lekker eten houdt. Er staan twintig toprestaurants in uit Twente en omstreken en elke chef-kok presenteert een gerecht dat thuis nagemaakt kan worden. En last but not least, er worden 26 prachtige streekproducten uitgelicht." Verder melden ze nog dat de voedselbank geen willekeurig gekozen goed doel is, aangezien het hier een kookboek betreft.

Het boek is bijna uitverkocht, liefhebbers kunnen het € 14,95 kostende boek nu nog bestellen via www.fijnproevenintwente.nl of kopen bij een van de deelnemende restaurants: De Blanckenborgh (Haaksbergen), 't Lansink, Intenzo (Hengelo), De Bloemenbeek, De Wilmersberg (De Lutte), TAO, Hanninkshof, Verso (Enschede), De Holtweijde (Lattrop), De Oude Apotheek (Losser), De Bokkepruik (Hardenberg), De Swarte Ruijter (Holten), De Wiemsel (Ootmarsum), De Zon (Ommen), Dorset (Borne), Droste's (Tubbergen), Het Seminar (Zenderen), Het Witte Paard (Delden), Il Campanile (Markelo) en Moulin (Borculo).

Het boek is gemaakt door uitgever Geen Blad voor de Mond uit Enschede, met teksten van Nienke Swierstra en foto's van Niki Polman. Meer informatie over het boek is te vinden op de website www.fijnproevenintwente.nl.