Afbeelding
Foto: onbekend

BUURSE

Toeristische Markt bij
Ter Huurne Hollandmarkt

Op zondag 10 april, vindt er van 09.00 tot 17.00 uur een Toeristische Markt (braderie en vlooienmarkt) plaats bij ter Huurne Hollandmarkt in Buurse. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Er is een breed aanbod en er zijn nog kramen te huur. Voor informatie: info@rezimarkten.nl en/of 06 26 222 593.

Rein Zimmer

DE LUTTE

Vroege vogels excursie
op landgoed Egheria

In het voorjaar fluiten de vogels weer hun hoogste lied. Zondagmorgen 10 april gaat de gids van 't Landkaartje 's morgens vroeg op pad voor een Vroege Vogels excursie op landgoed Egheria. Ze zal vooral aandacht besteden aan de zang van de vogels, waardoor je ze eerder leert kennen. Er zit nog geen blad aan de bomen en daardoor zijn ze nog gemakkelijk te ontdekken. De excursie is op 10 april, aanvang 07.00 uur en gestart wordt op de parkeerplaats aan de Bentheimerstraat, (hoek Tankenbergweg) in De Lutte. Neem je verrekijker mee. Kosten: € 5,00 voor volwassenen (kinderen € 2,50, gezinnen max. € 15,00). De excursie duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden kan via marianne@hetlandkaartje.com

Marianne Oude Tijdhof

ENSCHEDE

Kindermiddag in
'Sprookjesbos'

Help je mee de zeven dwergen te vinden? Woensdag 13 april organiseert Landschap Overijssel de kindermiddag 'Sprookjesbos' op Hof Espelo. Kinderen gaan samen met de vriendelijke bosverkenners op zoek naar de zeven dwergen. Lukt het ze om Sneeuwwitje weer wakker te krijgen? De kindermiddag is van 14.00-16.00 uur en vooral leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen gaan op zoek naar het boshuisje van de zeven dwergen. Alleen zijn de dwergen verdwenen en is Sneeuwwitje al in diepe slaap. Aan de kinderen de taak om de dwergen te vinden én om Sneeuwwitje weer wakker te krijgen. Een spannende en leerzame zoektocht want onderweg leren kinderen van alles over de dwergen en hun bijzondere sprookjesbos. Tip: trek oude kleren en schoenen aan die vies mogen worden. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bijdrage voor deze middag is €2,50 per kind, ter plekke te betalen. Bezoekerscentrum het Koetshuis is open van 13.30 – 16.30 uur. Het Koetshuis ligt aan de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede aan de Weerseloseweg 259.

Acklien Lautenbach

Marien van den Boom:
'Gelovig ouder worden'

Op zondag 10 april (14.30 uur) houdt dr. Marien van den Boom een lezing over 'Gelovig ouder worden, omzien en rondzien naar verbeelding en inspiratie'. Bij het ouder worden blikt de mens geregeld terug op het eigen levensverhaal, en stelt zich vragen als: Hoe heb ik aan mijn leven betekenis gegeven? Welk type ervaringen en ontmoetingen hebben daarin een rol gespeeld? Hoe betekenen vreugdevolle en pijnlijke momenten in mijn levensgang? Ouder worden betekent soms ook het moeten loslaten van beelden en idealen die in het verleden steun en houvast boden. Er is immers veel veranderd in de wereld om ons heen. De ouder wordende mens staat voor de opgave om veranderingen onder ogen te zien en op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven van zingeving, perspectieven die toekomst en verwachting bieden. Wat geloof en verwacht ik nu onze wereld er zo anders uitziet, anders dan aan het begin van mijn leven? Hoe en waar kan ik in deze veranderende wereld die fantasie, verbeelding en verwondering vinden?
Dr. Marien van den Boom, vrijzinnig theoloog en godsdienstwetenschapper, zoekt binnen verschillende tradities naar teksten, beelden en muziek die inspireren om aan de kunst van het ouder worden gestalte te geven. De lezing wordt gehouden in het Kulturhus (achter de Johanneskerk) aan de Twekkelerweg 110 in Twekkelo, Enschede. (hoek Hellerweg). De entree bedraagt € 7,50. Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan per mail wies@vrijzinnigenoosttwente.nl en u dient aan te geven met hoeveel personen u komt. Daarna krijgt u bericht of er voor u plaatsen beschikbaar zijn.

Wies Salomons

Geef geen vis,
maar een hengel

Dit Chinees gezegde is het thema van een eucharistieviering, die gehouden wordt in de Verrijzeniskerk (Het Leunenberg 588) op zondag 10 april, 10.30 uur. Dit thema is ook belangrijk in ons eigen leven vandaag de dag. Kinderen worden hierbij uitgenodigd om een hengelstok mee naar de kerk te nemen. Een vis is trouwens ook een symbool voor Christus.

Iedereen is van harte welkom bij deze bijzondere viering in de Verrijzeniskerk, de op een na laatste viering! Het dameskoor zal voorgaan in gezang; Ben Engelbertink, mhm, zal voorgaan in gebed en eucharistie.

Ben Engelbertink

Jaarvergadering PCOB

Op woensdag 13 april a.s. houdt de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afd. Enschede, haar algemene ledenvergadering. Tijdens deze jaarvergadering zal het bestuur verslag doen over haar werkzaamheden van het afgelopen jaar en krijgen de leden de gelegenheid om te informeren naar het bestuursbeleid en/of zaken aan te dragen die het bestuursbeleid kunnen stimuleren. Na het officiële gedeelte, zal de regiocoördinator dhr. Gerrit Jan Hoedeman een presentatie en voorlichting geven over het werk en de organisatie bij de ouderenbond, met als thema: 'Wat biedt de PCOB?' De bijeenkomst, is van 14.30 uur tot 16.30 uur en zal gehouden worden in een lokaal van de Immanuëlkerk aan de W. Nijkampstraat 95. Te bereiken met buslijn 4 en 5. Vijftigplusssers, nieuwe leden en gasten, iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie, telf. 053-432 34 13 of www.pcob.nl

Johan Slaa