Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Schaddenrieders gaan eiergander'n

Binnenkort is het weer Palmzondag en dat betekent voor de Twentsche Boerendansgroep De Schaddenrieders uit Enschede dat zij weer met haar traditionele eiergadder'n begint en de ingezamelde eieren gaat aanbieden aan diverse instellingen in de gemeente Enschede.

Eiergadder'n is een aloud Twents gebruik waarin de eieren deur aan deur worden ingezameld om daarna weer te worden aangeboden aan diverse instellingen. Vroeger werd dit gedaan door de boeren die het net iets beter hadden dan de doorsnee bevolking, en zij brachten dan de eieren naar de toenmalige ziekenhuizen en het oude mannenhuis welke was gevestigd aan de Molenstraat in Enschede.
Op Palmzondag (20 maart) is er weer de palmpasenoptocht in de binnenstad van Enschede waaraan muzikale medewerking wordt verleend door het Muziekkorps der Voormalige Schutterij. Tevens bestaat er de mogelijkheid voor kinderen om vooraf (12.30 uur) in het Schuttershoes aan de Blekerstraat deel te nemen aan in elkaar zetten van zijn of haar palmpasen. Materiaal is aanwezig en men krijgt hierbij, indien nodig, hulp. Deelnemen kost € 3,00, opgeven bij het gebouw van de Schutterij.
Het inzamelen van de eieren zal plaatsvinden op de volgende dagen in genoemde wijken: zaterdag 12 maart: 't Bruggert, Pathmos, Veldkamp, Stadsveld; woensdag 16 maart: 't Ribbelt en Laares, na 18.30 uur; zaterdag 19 maart: Sahara, Twekkelerveld, Toekomst, Walhofspark.
Op Zaterdag 12 en 19 maart begint de inzameling om 10.30 uur.