Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

BUURSE

Toeristische Markt
op zondag 13 maart

Op zondag 13 maart, vindt er tussen 09.00 en 17.00 uur, een Toeristische Markt (braderie en vlooienmarkt) plaats bij ter Huurne Hollandmarkt in Buurse. Er is een breed aanbod aan goederen. Gratis parkeerplaatsen zijn aanwezig. Voor informatie en/of het huren van een kraam: info@rezimarkten.nl en/of 06 26 222 593.

Rein Zimmer

ENSCHEDE

Landelijke shorttrack
finale in Enschede

Vind jij shorttrack ook zo'n spectaculaire sport? Kom het dan eens van dichtbij bekijken. Dat kan op zondag 13 maart aanstaande in de ijsbaan Twente aan het Colosseum 90 in Enschede. De 48 snelste shorttrackers van Nederland tot 14 jaar rijden de landelijke regio finale in Enschede. Met vier tot zes rijders tegelijk in de baan heel dicht op elkaar. Dat maakt het zo sensationeel. Wie er wint hangt af van een mix van techniek, behendigheid, tactiek, snelheid en conditie. De entree is gratis.
Maakt dit bericht je nieuwsgierig of er een Jorien ter Mors of een Sjinkie Knegt in jou schuilt? Dan mag je vrijblijvend een keer meetrainen bij shorttrackvereniging Team GO. Kijk voor meer informatie op www.shorttrackgo.nl en kom langs op een van onze trainingsavonden.

Nicole Jansen Schepers

Dameskledijgbeurs
'De Grote Wolleviet'

Zaterdag 12 maart is er een dameszomerkledingbeurs in de Paus Johannesschool aan de Floraparkstraat 155 in Enschede (Stokhorst).
Het inleveren van kleding kan van 9.30 tot 11.00 uur. De verkoop is van 13.30 tot 15.30 uur.
Het gaat om dameszomerkleding vanaf maat 36, die modieus, schoon en heel is, maximaal 20 stuks per aanwezige inleveraar. Ook positiekleding, galakleding, handtassen, riemen en niet gedragen schoenen zijn welkom. Voor spijkerbroeken hanteren we een maximum van 2 stuks per inleveraar. Van de opbrengst wordt 20% ingehouden om de onkosten te dekken. Er is een gewijzigd prijzensysteem. U kunt uw inbrengnummer aanvragen op wollewiet1@gmail.com waarna u uw kleding zelf kunt prijzen, hierbij ontvangt u tevens een instructiebrief voor verdere uitleg.

Mariet Wolters

TITEL!!!!!!!!

Op zondag 13 maart wordt in de Synagoge van Enschede aan de Prinsestraat 16 een lezing gehouden over de rol van de vrouw in de praktijk van het jodendom. de lezing wordt verzorgd door mevrouw J.C. Zilverberg en begint om 15.30 uur. De entree bedraagt € 7,50.
De rol van de vrouw in het Jodendom wordt door velen enorm onderschat. Wij horen stellingen dat vrouwen niets te vertellen hebben, dat vrouwen niet in hun waarde gelaten worden en nog erger, dat vrouwen lager zijn dan de mannen.
De rol van de vrouw in het Jodendom is echter enorm belangrijk. Sterker nog, in de Halachàh (de Joodse Wet) heeft de vrouw een belangrijke rol.
Opgeven: vrienden@synagogeenschede.nl

Vrienden van de Synagoge

Clinic nordic walking

De afdeling Nordic Walking bij AC TION te Enschede start een nieuwe clinic nordic waling. Deze start op zaterdag 19 maart. De clinic vindt plaats op zes zaterdagochtenden van 9.00 tot 10.30 uur bij AC TION. Jan van Langen en Frits Folkner zullen deze clinic samen verzorgen.
De kosten bedragen € 49,50 inclusief koffie/thee en het gebruik van stokken. Men kan zich aanmelden via www.action48.nl/nordic-walking

Annemieke van der Meer

Ladies Night in
Het Stroink

In samenwerking met de winkeliersvereniging van winkelcentrum Het Stroink en gerda van der Sleen wordt er op vrijdag 18 maart van 17.00 tot 21 uur een Ladies Night gehouden in het genoemde winkelcentrum. Er zijn dansoptredens, diverse proeverijen en bloemschikken. Er zijn diverse standhouders. Naast sieraden, kleding, lingerie en cadeauartikelen zijn er stands waar u terecht kunt voor massage, pedicure, manicure en kappers. Informatie en of opgave voor standhouders of deelnemers via gigibeurzen@gmail.com Of 053-4762929.

Gea van der Sleen

HENGEVELDE

Inschrijven voor
Autorodeo

Vrijdag 25 maart is de inschrijving voor de Hengeveldse autorodeo bij Café Assink in Hengevelde (20.00 uur). Het goedbezochte autospektakel wordt dit jaar gehouden op zondag 12 juni. De laatste jaren zit de inschrijving binnen twee uur helemaal vol. Per persoon is slechts één aanmelding mogelijk en een geldig rijbewijs dient te worden meegenomen naar de inschrijving. Er is plek voor 250 deelnemers, vol is vol.
Bij vragen over de inschrijving kun je mailen naar: autorodeo@hengevelde.nl

Jacco Kiezelbrink

LONNEKER

Kinderkledingbeurs
Dorpshuis Lonneker

Mooie, modieuze en betaalbare kinderkleding nodig? Zaterdag 12 maart is er weer de tweedehands (voorjaar en zomer) kinderkledingbeurs in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 98 in Lonneker. De verkoop is van 14.00 tot 15.30 uur.

Bianca Grave

Wil jij ook meeschrijven? Mail dan naar redactie@hartvanenschede.nl

                 Bijschrift: Dit is een testfoto! Foto: Tabitha Sijnja