Frans Haagen komt spelen in Enschede.
Frans Haagen komt spelen in Enschede.

Eerste zomerconcert is van Frans Haagen

Algemeen

Enschede - De Zomerconcerten van 2022 staan in het teken van de vroegere beiaarddocenten van de stadsbeiaardier van Enschede: Karel Borghuis, Peter Bremer en Frans Haagen.

Elke zomermaand (5 juni - 3 juli - 7 augustus) staat één van hen in de spotlights. Op 3 juli is de beurt aan Frans Haagen. “Voor deze Zomer Beiaard Concertserie heeft de St. Jacobuskerk haar poort geopend, zodat je tijdens het concert in alle rust naar de klokken kunt luisteren onder het genot van een kop koffie of thee’’, aldus de organisatie. 

Frans Haagen is stadsbeiaardier van Kampen, Almelo, Zutphen en Doesburg. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar cum laude het diploma Uitvoerend Musicus.

Haagen is hoofdvakdocent beiaard en tevens coördinator van de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van de HKU University of the Arts Utrecht. Als jurylid maakt hij regelmatig deel uit van internationale jury’s bij examens en orgel- en beiaardconcoursen. Als concerterend beiaardier is hij veelvuldig te beluisteren. Naast concerten in Nederland speelde hij de afgelopen jaren ook regelmatig op diverse festivals wereldwijd. Zo speelde hij in Duitsland, Polen, Noorwegen, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Amerika en Zuid Korea. Haagen speelt op 3 juli tussen 13.00 en 14.00 uur een programma met operaklassiekers op het StadsCarillon van Enschede.

Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? gisteren
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt gisteren
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15