Domijn heeft portiekwoningen laten bouwen op Stevenfenne.
Domijn heeft portiekwoningen laten bouwen op Stevenfenne.

De sleutels van het huis!

Algemeen

Twaalf nieuwe bewoners van de Wicher Nijkampstraat hebben de sleutel gekregen van hun nieuwe portiekwoning in de wijk Stevenfenne. Die kregen ze van directeur-bestuurder Wilma van Ingen. Zij was aanwezig om het belang aan te geven van de bouw van passende en betaalbare sociale huurwoningen.

Enschede - De woningen zijn heel geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. Een type woning waar veel vraag naar is. De belangstelling voor deze nieuwbouw portiekwoningen in de sociale huur was groot. Dirk Roskam, projectleider Domijn: “We zien steeds meer vraag naar woningen die geschikt zijn voor mensen die alleen of met z’n tweeën wonen. Met de oplevering van deze woningen, komen we hierin tegemoet.”

Naast deze portiekwoningen van Domijn bouwde Trebbe twintig koopwoningen aan de Wicher Nijkampstraat en Tuinbouwstraat. “En juist deze mix van huur en koop naast elkaar, zorgt voor een mooie gemengde wijk’’, aldus Roskam.

Er zijn acht portiekwoningen met een oppervlakte van 42 m2. De andere vier woningen zijn met een oppervlakte van 49 m2 iets ruimer van opzet. Elk appartement heeft een slaapkamer, woonkamer met keuken en een aparte badkamer. “Dit mooie project voerden we natuurlijk zeer duurzaam uit. Zo kreeg het gebouw goede isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een elektrische warmtepomp”, aldus Roskam. “Voor de nieuwe bewoners betekent dit dat ze lage energielasten hebben. Met de huidige hoge energieprijzen is dit helemaal fijn. En het warmtewerende glas in de zuid- en westgevel, zorgt voor extra woongenot.”

De tuinen zijn klimaatadaptief aangelegd. “Dat wil zeggen dat er rekening is gehouden met het extremere weer dat we steeds vaker zien. Zodat overlast bij hevige regenbuien wordt tegengegaan. En hittestress in de steeds warmere zomers. De voortuinen kregen veel groen dat daaraan bijdraagt. Ook bij kleine tuinen kun je door het planten van groen hittestress tegengaan. Zo helpen alle kleine beetjes.” Aan de achterkant van de woningen staan bergingen. Daartussenin is een gezamenlijke binnenplaats waar bewoners gebruik van kunnen maken.

De portiekwoningen zijn door Trebbe industrieel gebouwd: de meeste onderdelen kwamen uit de fabriek.

Door het gebruik van kant-en-klare gevels met kozijnen en keramische steenstrips was de bouwtijd op de bouwplaats korter dan gebruikelijk. Bijkomend voordeel was dat er minder transport van en naar de bouwplaats nodig was, dus minder overlast.

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 11 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56