Afbeelding
Foto:

Poetinië

Algemeen

Zo. Week 9 hebben we gehaald. Het begin van de meteorologische lente ook. Maar hoe het verder zal gaan, durf ik niet te zeggen. Het is gewoon doodeng wat die gek van een Poetin aan het doen is. Een ander woord dan gek kan ik niet zo 1, 2, 3 bedenken. En 4, 5, 6 ook niet. Je valt gewoon geen democratisch en onafhankelijk land binnen. Punt.
Zo’n beetje de hele wereld protesteert, ook in Rusland, maar daar worden de demonstranten in grote aantallen opgepakt. Toch zal het vanuit Rusland zelf moeten komen, denk ik. Dat er mensen zijn die hem duidelijk maken dat wat hij nu doet vreselijk fout is. En daar ook naar handelen. Het zal niet 1, 2, 3 gebeuren, 4, 5, 6 evenmin en 7, 8, 9 ook niet. Ik hoop ergens 67, 68, 69 wel. En dat we Week 10 halen. En Week 11 en Week 12. Ik wil nog wel graag mijn duizendste column halen! En 1001 klinkt helemaal als een sprookje.
Mijn sprookjesboek was trouwens af. Klaar voor een uitgever. Maar er kwam een ingeving voor een allerlaatste sprookje: Poetinië. Ik heb al iets van ‘president’ en ‘nare vent’, maar veel verder ben ik nog niet. Tips zijn welkom.
Gelukkig is er ook goed nieuws. Lil Kleine is weer opgepakt en zelfs Sywert van Lienden! Verder is bekend gemaakt dat de Duitsers ik weet niet hoeveel miljoen extra gaan uitgeven aan defensie en dat iedereen dat mooi vindt is op zich ook goed nieuws, maar als je de zin nog een keer leest heb ik toch mijn twijfels.
Het waren al rare tijden, maar wat er nu aan het gebeuren is, spant de kroon. Is corona eindelijk voorbij, krijgen we de Russen. Glanerbrug begint al met cursussen molotovcocktails maken.
Intussen won onze plaatselijke voetbaltrots voor het eerst in tien jaar weer eens in Waalwijk. Waalwijk is Brabant is carnaval. Ik heb er helemaal niks van gemerkt van dat carnaval. Is dat kanon soms op weg naar Kiev?

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Waar Piet voor staat is even geheim. Uit veiligheidsoverwegingen deze week een foto erbij van vroeger, toen hij nog ‘al jaren 46’ was. Eventuele reacties graag via de mail van Tinus Kroeds - security.

Column Hans Assink

Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen 19 apr, 07:44
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15