Voor de serie Stem van de Stad gingen verslaggevers met Enschedeërs in gesprek over wat zij belangrijk vinden voor hun stad.
Voor de serie Stem van de Stad gingen verslaggevers met Enschedeërs in gesprek over wat zij belangrijk vinden voor hun stad. Foto: 1Twente

Wat vindt u belangrijk voor Enschede? Laat het ons weten!

Algemeen

Weet u nog niet waarop u gaat stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Geen paniek: u bent geen uitzondering. Dat blijkt uit een tussenstand van de enquête van 1Twente Enschede, die inmiddels door 700 Enschedeërs is ingevuld. Een op de drie respondenten geeft aan dat hij of zij nog in dubio zit over welk rondje op het stembiljet straks rood wordt gekleurd. Dat zou betekenen dat er in deze gemeente nog heel veel zwevende kiezers zijn.

ENSCHEDE - Er valt dan ook wat te kiezen deze maand: een recordaantal van achttien partijen heeft zich ingeschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede. En er zijn maar 39 zetels te verdelen in het stadhuis. Alle partijen schuiven in aanloop naar de verkiezingen bij 1Twente in de studio aan om over hun plannen met Enschede en de omliggende dorpskernen te vertellen en te debatteren. Het gespreksonderwerp zal echter niet alleen door de politici zelf bepaald worden. De uitkomsten van de bovengenoemde enquête onder inwoners spelen namelijk een belangrijke rol.
In de vragenlijst hebben ongeveer 700 respondenten hun belangrijkste verkiezingsthema’s ingevuld en bovendien antwoord gegeven op een aantal stellingen en - in de meeste gevallen - hun stemgedrag. Vinden Enschedeërs bijvoorbeeld dat de stad prima zonder een recreatiezwembad kan? En vinden de respondenten het belangrijker dat Enschede zich richt op Duitsland dan op de Randstad?

De afgelopen weken is er online veel gereageerd op de enquête. Maar verslaggevers van 1Twente zijn ook de straat op gegaan om samen met voorbijgangers de vragenlijst in te vullen. Al met al worden de meest genoemde thema’s in de verkiezingsgesprekken op 1Twente Enschede rechtstreeks aan de lijsttrekkers voorgelegd. Aan hen om aan te geven hoe zij over deze prangende onderwerpen denken.
1Twente Enschede hoort graag van zo veel mogelijk inwoners wat zij de komende jaren belangrijk vinden voor hun buurt, wijk, dorp of stad. Daarom nodigt de streekomroep Enschedeërs uit om de enquête nog snel in te vullen. Deelname is anoniem. Meedoen kan op

1twente.nl/vragenlijst-enschede

Isabel Merbis met haar prijs.
Award voor Isabel 9 uur geleden
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 11 uur geleden
Afbeelding
De mening van Enschede: Dronebasis op Twente Airport? 15 uur geleden
Karin de Vries, Joke Voogd en Inge van Erkelens (drietal in hesje) met enkele deelnemers aan de wandeling. .
Meer leren over planten in de natuur 22 apr, 10:28
Duitse belangstelling voor het Enschedese crematorium.
Duitse belangstelling voor crematorium Usselo 21 apr, 12:30
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 apr, 10:21
Jelle Snippe bereidt zich voor op het EK.
Snippe blij met steun Reggeborgh 20 apr, 14:24
Afbeelding
Van bultjes naar babyhuid 20 apr, 09:02