Vier jaar geleden verzorgde 1Twente een jongerendebat in aanloop naar de verkiezingen. Dit jaar gaat de omroep ook de wijken in.
Vier jaar geleden verzorgde 1Twente een jongerendebat in aanloop naar de verkiezingen. Dit jaar gaat de omroep ook de wijken in. Foto: 1Twente

1Twente komt live vanuit de wijken

Algemeen

Vier live-uitzendingen van 1Twente Vandaag vanuit vier verschillende wijken in Enschede. Met gasten aan tafel en spontane gesprekken met winkelend publiek en andere passanten. Het is één van de activiteiten rondom de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart.

Enschede - Met specials in en over verschillende stadswijken laat 1Twente de stem van inwoners horen. Daarna komt de politiek aan het woord tijdens gesprekken met lijsttrekkers en debatten. De lokale omroep wil weten wat Enschedeërs belangrijk vinden voor de komende vier jaar.

Verslaggevers zijn al enkele weken op pad in Deppenbroek, de Wesselerbrink, Glanerbrug en Twekkelerveld. Daar praten ze onder andere met bewoners, wijkagenten en welzijnswerkers om erachter te komen wat er leeft. Met die informatie gaat 1Twente vervolgens het gesprek aan met de politiek. Daarnaast worden er artikelen, reportages en podcasts gemaakt over deze onderwerpen. Deze zijn te vinden op de website van 1Twente in het dossier ‘Ik Teken voor 80’.

Heb je nog geen idee op wie je gaat stemmen? Op de site vind je de serie ‘Vragenvuurtjes’. Een reeks gesprekken met de lijsttrekkers van alle achttien (!) deelnemende partijen aan de Enschedese gemeenteraadsverkiezingen. Van vrijdag 4 tot vrijdag 11 maart praten we uitgebreider met deze lijsttrekkers. Op deze manier helpen wij Enschedeërs die nog geen idee hebben op wie ze straks moeten gaan stemmen. En dat zijn er best veel, blijkt uit de enquête die wij hebben opengezet. Dus wil je weten wat de achttien deelnemende partijen in Enschede met de stad willen? Kijk naar deze half uur durende gesprekken. Je vindt die gesprekken na afloop op onze website. De opnames vinden plaats in Studio Balengebouw. Daar kun je bij zijn. 

Maandag 14 maart zenden we een groot slotdebat uit. Woensdag 16 maart doen we verslag van de verkiezingsavond met een avondvullend live-programma vanuit het Stadhuis. Meer informatie vind je op:

1twente.nl

Steeds tussen 12.00 en 13.00 uur, achtereenvolgens in:
Twekkelerveld op maandag 7 maart in winkelcentrum Twekkelerveld
Deppenbroek op dinsdag 8 maart bij de ingang van het winkelcentrum naast Albert Heijn
Wesselerbrink op woensdag 9 maart bij Lidl in winkelcentrum Zuid
Glanerbrug op donderdag 10 maart bij Albert Heijn

Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 1 uur geleden
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 3 uur geleden
Blij met de F35! (Foto: Koos Mavrakis)
Laatste deel F35 klaar! 6 uur geleden
Afbeelding
Punt 21 uur geleden
Terrestrial Verses is te zien in Concordia.
Terrestrial Verses te zien in Concordia 22 uur geleden
Een themasessie in Spinnerij Oosterveld..
Themasessie over klimaat, water 22 uur geleden
Isabel Merbis met haar prijs.
Award voor Isabel 23 uur geleden
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League gisteren