Odilia Anyachi Okonga.
Odilia Anyachi Okonga.

SIVE viert Internationale Vrouwendag op 8 maart

Algemeen

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. SIVE organiseert daarom op 8 maart een feestelijk en inspirerend programma vol met activiteiten, zoals creatieve workshops, inspirerende toespraken, informatieve bijeenkomsten en een infomarkt. “En het mooiste: het kan weer ‘gewoon’ live in de bibliotheek! SIVE kijkt er erg naar uit om jullie allemaal weer te ontmoeten’’, aldus SIVE.

Enschede - Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Het thema voor dit jaar is Kansengelijkheid en Solidariteit. “Internationale Vrouwendag is in de 20e eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag voor het eerst internationaal gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland’’, aldus SIVE.

Uitgebreid programma

Op dinsdag 8 maart zijn er vanaf 9.00 uur verschillende activiteiten waar mensen aan deel kunnen nemen. De meeste activiteiten zijn in de Centrale Bibliotheek, maar ook in Rijksmuseum Twenthe en Concordia zijn er activiteiten. Bijna alle activiteiten zijn gratis, alleen voor de workshops, het museum en de film wordt een eigen bijdrage gevraagd. Aanmelding via de website van SIVE is verplicht om deel te kunnen nemen.

Dit jaar heeft SIVE ook van de lunch iets bijzonders gemaakt. “Er kan van tevoren een lunchbox van het M-Pact DoeMeeHuis worden besteld. Onder het genot van live muziek of lopend over de infomarkt kan men rustig van de lunch genieten. Gedurende de middag zal er ook een infomarkt zijn met verschillende organisaties. De infomarkt is vrij te bezoeken voor deelnemers en alle andere bezoekers in de bibliotheek.’’

De eerste activiteit is om 9.15 uur: Vroege vogels - Wandelen naar Rijksmuseum Twenthe vanaf de bibliotheek

De Infomarkt met organisaties als Sportaal. FC Twente Scoren in de Wijk, Humanitas, Alifa, M-Pact, Stichting Present en Stichting Nahid start om 12.00 uur. Om 13.30 uur is het tijd voor speaker Odilia Anyachi Okonga. Om 14.45 uur begint de informatiebijeenkomst met thema: Seksueel overschrijdend gedrag. Om 16.00 uur volgt de Feestelijke Afsluiting met een presentatie van Future of Twente, uitreiking Brigit Sijmons Award door wethouder Arjan Kampman en een speech van Kerstin Casparij, voetbalster FC Twente. (www.sive.nl/activiteiten/evenementen/internationale-vrouwendag/)

Jelle Snippe bereidt zich voor op het EK.
Snippe blij met steun Reggeborgh 20 apr, 14:24
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 20 apr, 08:16
Afbeelding
Wandeling 'Bomen en struiken' in Mosbeekdal 19 apr, 14:00
De Enschede Marathon, de oudste marathon van Nederland, is ongekend populair dit jaar.
Record aantal deelnemers en top-veld bij Enschede Marathon 19 apr, 08:22
Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen 19 apr, 07:44
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02