Hier vindt u een filmpje over de prijsuitreiking vanuit Cedris: https://youtu.be/uQJiBn3naj0
Hier vindt u een filmpje over de prijsuitreiking vanuit Cedris: https://youtu.be/uQJiBn3naj0 Foto:

DCW winnaar aanmoedigingsprijs

Algemeen

De DCW in Enschede heeft een landelijke aanmoedigingsprijs gewonnen, de Cedris prijs. Het gaat om een project met een 3D-printer en een bedrag van 750 euro. Job Cohen, de voorzitter van Cedris, roemt de vernieuwende werking.

Enschede - Hoe kunnen mensen met een beperking toch volwaardig meedraaien op de werkvloer? DCW, het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente, zet regelmatig innovatieve technologie hiervoor in, zo meldt de gemeente. “Zo maken medewerkers zelf hulpmiddelen op maat met behulp van een 3D-printer. Hierdoor kunnen al ruim 150 medewerkers hun werk zelfstandig en makkelijker doen.’’

Met het idee heeft DCW de Cedris Aanmoedigingsprijs gewonnen, bestaande uit een oorkonde én een cheque van 750 euro. 

In het project wordt een 3D-printer gebruikt om extra hulpmiddelen te maken, zodat werknemers met een fysieke uitdaging hun taken beter kunnen uitvoeren. “Een interessant en vernieuwend project”, zegt Job Cohen, voorzitter van Cedris, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt. “Dat het idee door mensen uit de doelgroep zelf is opgezet en uitgevoerd, geeft het geheel een gouden randje. Het is mooi om te zien dat dankzij de hulpmiddelen de zelfredzaamheid en het gevoel van trots bij werknemers is gestegen. Deze aanmoedigingsprijs geeft aan dat er op dit terrein nog veel nieuwe dingen verzonnen kunnen worden”, aldus Job Cohen. “Voor andere bedrijven en ondernemers: neem hier kennis van en ga ook op deze manier aan de slag.”

Innovatiemanager Martien van Rijn van DCW is blij met de erkenning die het initiatief nu krijgt. “We vinden het zelf een enorm leuk project. En belangrijk voor medewerkers die qua motoriek hulp nodig hebben. Zij hebben bijvoorbeeld te weinig kracht of minder functionaliteit, maar dankzij de geprinte hulpstukjes kunnen ze nu veel meer of alles zelf doen.”
Met het ontvangen geldbedrag wil DCW de technologie ook bij andere mensen en sociale ontwikkelbedrijven onder de aandacht gaan brengen.

DCW is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente. “Samen maken we het mogelijk, dat is onze filosofie en hier zetten we ons elke dag volop voor in. DCW is dé schakel tussen bedrijven en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij ons krijgen medewerkers de kans om zichzelf verder te ontplooien. Wij helpen onze medewerkers om meer uit zichzelf te halen, met een passende werkplek en begeleiding op maat. En dat biedt kansen! Kansen voor optimale ontwikkeling van mensen én bedrijven’’, aldus DCW.

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 15 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56