De Breuchs houden praktijk aan de Chrysantstraat op Stokhorst.
De Breuchs houden praktijk aan de Chrysantstraat op Stokhorst.

Nieuwe tandartsenpraktijk Stokhorst

Algemeen

Stokhorst heeft een eigen tandartsengroepspraktijk nu Dental Clinics Enschede Stokhorst & Breuch haar deuren heeft geopend. Onder leiding van tandartsen Edith Breuch, Uwe Breuch en Christian Breuch biedt het team van Dental Clinics complete mondzorg voor het hele gezin. 

Enschede - Met de opening van de praktijk aan de Chrysantstraat 6 wil Dental Clinics Enschede Stokhorst & Breuch tandheelkundige zorg voor iedereen woonachtig in en rondom Stokhorst toegankelijk maken.

Met 22 tandartsenpraktijken zijn er in Enschede 4,6 tandartsen per 10.000 inwoners, stelt Uwe Breuch. “Erg weinig, wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld Amsterdam, waar dit getal 8,7 is. Door oplopende wachtlijsten blijven mensen vaak terugreizen naar hun oude tandarts. Jammer.”
Uwe Breuch was werkzaam als tandarts-directeur van Dental Clinics Hengelo en Nijverdal. “Vooral omdat een tandarts in de buurt het makkelijker maakt om tijdig op controle te gaan. Daarbij is het in het geval van een acute zorgvraag veel prettiger om niet te ver hoeven reizen.”

De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van verbouwen en het inschrijven van nieuwe patiënten. Edith Breuch: “De praktijk is uitgerust met de modernste apparatuur, digitale technieken en ruime, rustige behandelkamers. We hebben fors geïnvesteerd in de nieuwste technieken. Zo hoeven patiënten bij ons vrijwel niet meer te happen, maar maken wij met een geavanceerde intra-orale 3D camera een digitale afdruk van het gebit. Dit maakt de behandeling voor de patiënt veel comfortabeler.’’

Preventie bij kinderen is net zo belangrijk als ouderenmondzorg, zegt ze. “Voor kinderen werken we met een speciaal kinderprogramma, ‘Expeditie Tandarctica’. Tijdens deze expeditie leren kinderen spelenderwijs alles over een gezonde mond. Zo wordt tandenpoetsen een stuk leuker en gemakkelijker. Het grote aantal inschrijvingen bij de praktijk bevestigt de behoefte aan kwalitatief hoogwaardige mondzorg voor een brede groep inwoners van Enschede. Wij kijken er naar uit om de inwoners van Enschede en omstreken welkom te heten in onze gloednieuwe praktijk.”

Mensen kunnen in de praktijk terecht voor vrijwel alle behandelingen, zoals een periodiek mondonderzoek, het vullen van een gaatje en het verwijderen van tandsteen, maar ook voor esthetische of complexere behandelingen, zoals het plaatsen van implantaten, microscopische wortelkanaalbehandelingen, onzichtbare beugels en het verwijderen van verstandkiezen. Christian Breuch: “Angst is voor veel mensen een belemmering om naar de tandarts te gaan. Geschat wordt dat bijna een kwart van de Nederlandse bevolking hier in meer of mindere mate last van heeft. Ons team heeft veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten. We werken geduldig en met aandacht voor onze patiënt. Iedereen is welkom.”

De praktijk is ook ‘s avonds en in het weekend open.

‘angst is een belemmering om naar de tand- arts te gaan’

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48