Kevin Coyne. (Foto: impresariaat Kevin Coyne)
Kevin Coyne. (Foto: impresariaat Kevin Coyne)

Olde Riekerink ‘loves’ Kevin Coyne

Algemeen

Hij stond bekend als een volleerd musicus, schrijver en kunstenaar: Kevin Coyne. Dat zegt Otto Olde Riekerink, wonend in Losser, maar naar eigen zeggen trouw lezer van Huis aan Huis Enschede. Hij wijst op het uitkomen van de nieuwe biografie van Kevin Coyne ‘The Crazy World of Kevin Coyne’ en de cd ‘Life is Almost Wonderful’ waarop Kevin Coyne samenwerkt met zanger/gitarist Brendan Croker uit Groot Brittannië.

Enschede/Losser – Otto Olde Riekerink (67) werkte jaren bij uitgeverij Van der Loeff en is op de hoogte van het vroegere culturele leven in Enschede. “Kevin Coyne heeft in het verleden twee keer opgetreden met een eigen band in de zaal van de Drienerlose Pop Organisatie van de Universiteit Twente in Enschede’’, vertelt Olde Riekerink. “Daarnaast waren er concerten in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Arnhem, Sittard en Deventer. Afgelopen 2 december was het zeventien jaar geleden dat hij is gestorven in de Duitse stad Nürnberg.’’

Begrafenis

Olde Riekerink was in 2004 bij de begrafenis van Coyne. “Samen met Harry Kruthoff, een verwoed fan van Coyne, ben ik bij de begrafenis geweest. Het was erg indrukwekkend, zoals het afscheid werd gevierd. In de kerk werd de kist naar voren gedragen door onder anderen zijn twee zoons Robert en Eugene. De hele kist was bezaaid met dieprode Baccara rozen. En de dienst was gedeeltelijk in het Engels en gedeeltelijk in het Duits en werd muzikaal omlijst door de zanger/gitarist Brendan Croker, een vriend van Coyne.’’

De begrafenis maakte indruk op Olde Riekerink. “Na ongeveer een uur ging er een mandje rond in de kerk, waaruit iedere kerkganger een gouden ster kon pakken, als aandenken aan Kevin Coyne. Naderhand werd de kist naar het kerkhof gedragen en geplaatst in een ongeveer zes à zeven meter diep graf. Dat kwam, omdat het een familiegraf is en Kevin als eerste daar begraven werd. Iedereen mocht wat bloemblaadjes op de kist werpen”, aldus Olde Riekerink die net als Harry Kruthoff verwoed fan is van Coyne.

Deze maand verschijnt de nieuwe biografie ‘The Crazy World Of Kevin Coyne’ en gelijktijdig komt de cd/dvd ‘Life is Almost Wonderful’ uit, meldt Olde Riekerink. “Naast zanger en componist was Kevin Coyne een bewogen schrijver en kunstenaar. Stukken uit het verleden, zoals ‘Burning Head’ - op dit moment een collectors item - zijn goed bewaard gebleven door mijn compagnon Harry”, zegt Olde Riekerink.

Beide uitgaven, zowel het boek ‘The Crazy World Of Kevin Coyne’ als de cd/dvd ‘Life is Almost Wonderful’ zijn te bestellen bij Platenspeciaalzaak Pop Eye aan de Drienerstraat in Hengelo. Ook komt er een boek uit met de titel ‘Paintings And Drawings’ dat verkrijgbaar is bij Boekhandel Broekhuis. “Voor de ongetwijfeld vele fans van Kevin Coyne is dit een unieke gelegenheid om deze briljante werken in huis te halen’’, aldus Olde Riekerink.

Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen gisteren
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15