Mevrouw Collet woont 'lekker' in de Broekheurnerstede.
Mevrouw Collet woont 'lekker' in de Broekheurnerstede. Foto:

Wonen in de Broekheurnerstede

Algemeen

Lekker op jezelf, en zorg dichtbij wanneer nodig: wonen in de Broekheurnerstede.

Enschede - Mevrouw Collet woont in woonzorgcentrum de Broekheurnerstede in Enschede Zuid. Ze heeft een ruim appartement in de ronding van de locatie, met een mooi overzicht over de stad. Naar eigen zeggen woont ze op het mooiste plekje van Enschede. “Ik hoef niets te zeggen, kijk om je heen, kijk naar buiten, dat is toch geweldig! En als er iets met mij is, dan is de zorg er direct. Het bevalt mij hier perfect”, aldus mevrouw Collet.

Na een flinke val is mevrouw Collet anderhalf jaar geleden in de Broekheurnerstede komen wonen. “Ik kon mij niet meer goed zelfstandig redden en stond wat onzeker op mijn benen. Toen ben ik hier terechtgekomen. En ik vind het zalig! Het personeel is geweldig. De zorg, maar ook de Medewerkers Mooie Dag. Zij doen alles waar de verpleging geen tijd voor heeft. Bijvoorbeeld vanmiddag, dan komen ze me ophalen voor de bingo en brengen ze me naar de grote zaal. Dat soort hulp hier is fijn. Het geeft mij een stukje zekerheid dat er altijd hulp nabij is.”

De Broekheurnerstede heeft de bewoners veel te bieden. “De locatie beschikt over mooie ruime (meerkamer)appartementen, zoals die van mevrouw Collet. Daarnaast is er een eigen parkeergelegenheid en is de bushalte vlakbij. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd door de medewerkers van Welzijn in samenspraak met onze bewoners. Zij hebben zo naast de zorg ook veel andere faciliteiten binnen handbereik”, vertelt Monique Brouwer, cliëntadviseur van de locatie.

Ook mevrouw Collet vindt het fijn dat er regelmatig activiteiten worden georganiseerd. “Ik ga graag naar de bingo, maar geniet ook enorm van de snackmiddag. Mijn favoriet? De kroket! Soms gaan we met een aantal bewoners samen met een Medewerker Mooie Dag een stukje wandelen. Lopen we met z’n allen met alle rolstoelen achter elkaar. We lijken wel een stel kippen bij elkaar. Maar het is heel gezellig. Weet je wat zo zalig is, alles mag en niets moet. Ik hoef niet altijd contact te hebben met anderen, want ik vermaak me zelf ook heel goed. Ik haak iedere dag. Maar als ik behoefte heb aan andere mensen, of gewoon even een praatje, dan kan dat heel gemakkelijk. Het contact met medebewoners is goed. Je kunt hier lekker doen waar je zelf zin aan hebt”, aldus mevrouw Collet.

Informatie over wonen in de Broekheurnerstede? Bel Monique Brouwer! Zij is tijdelijk de cliëntadviseur van Livio locatie de Broekheurnerstede en daarmee het eerste aanspreekpunt voor nieuwe bewoners en hun naasten. Monique is te bereiken via clientadviesfo.enschede@livio.nl.

Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 16 uur geleden
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 16 uur geleden
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19
Het bouwbord bij Aquadrome.
Onthulling bouwbord nieuwe zwembad 16 apr, 16:11
Overlap gaat voor duurzame kleding. (Foto: Richard Bussink)
Fashion Revolution Week bij Overlap 16 apr, 16:02
Foto: Rikkert Harink
Muziek- en dansavond Kottenpark bij Wilminktheater 16 apr, 14:46
ERC houdt zaterdag een groot rugbytoernooi voor kinderen van 6 tot 12.
Internationaal jeugdtoernooi ERC'69 moet blijvertje worden 16 apr, 14:20