In The Lost Daughter speelt Olivia Colman Leda. (Foto: Yannis Drakoulidis/Netflix)
In The Lost Daughter speelt Olivia Colman Leda. (Foto: Yannis Drakoulidis/Netflix) Foto: YANNIS DRAKOULIDIS/NETFLIX © 2021.

The Lost Daughter in Concordia

Algemeen

Concordia houdt op dinsdag 21 december de Dag van de Korte Film. Een nieuwe film deze week is The Lost Daughter.

The Lost Daughter: bekroond regiedebuut van Maggie Gyllenhaal

Tijdens een strandvakantie raakt Leda (Olivia Colman) geboeid door een jonge moeder en haar dochter. Hun liefdevolle relatie en met name hun luidruchtige en intimiderende familie werken op haar zenuwen. Leda wordt overweldigd door geheimen uit haar eigen verleden en herinneringen aan het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken kreeg.
The Lost Daughter is het regiedebuut van actrice Maggie Gyllenhaal. De film won al veel prijzen, waaronder de prijs voor de beste regie op het filmfestival in Venetië.

Dag van de Korte Film: voor volwassenen én voor jeugd

Dinsdag 21 december is de kortste dag van het jaar. Traditiegetrouw vieren we dat met de Dag van de Korte Film: een selectie van de beste en leukste korte films. Met een volwassenenprogramma én een programma voor kinderen vanaf 4 jaar. Ga in het kinderprogramma op ontdekkingstocht door de sneeuw, in de dierentuin of met een vergrootglas.

Het volwassenenprogramma bevat de beste korte films van eigen boden. Zoals Gouden Kalfwinnaar Pantser, een korte thriller die knap inspeelt op de actualiteit. En Watamula, een magisch-realistische tocht over het eiland Curaçao, waarvan de filmmaker werd geselecteerd als Talent En Route op het Nederlands Film Festival 2021. Beide programma’s zijn die middag in de zalen te zien, maar ook de hele dag thuis via Picl.

Sisyphus at Work

Filmmaker Boy keert na jaren terug naar zijn geboortestad om zijn nieuwe film op te nemen, een gezongen en gedanste variatie op het Sisyphus-thema zinloosheid. Vlak voor aanvang hoort hij dat hij nog maar negen maanden te leven heeft. Boy besluit dat geheim te houden, maar de scènes die hij bedenkt voor zijn film beginnen samen te vallen met zijn eigen leven.
Sisyphus at Work is de nieuwe film van regisseur Ramón Gieling (Johan Cruijff - En un momento dado, Erbarme dich - Matthäus Passion Stories, Over Canto). Met onder meer Thekla Reuten en Gouden Kalf-winnares Hannah Hoekstra. De film is eenmalig in de zaal te zien en langere tijd via Picl.

Gogo: 94-jarige grootmoeder maakt de basisschool af

Priscilla Sitieni, ook bekend als Gogo, woont in het hart van de Rift Valley, Noordwest-Kenia. Ze is 94 jaar oud en de oudste basisschoolleerling. Dit schooljaar zal anders zijn dan anders in het dorp. Nu ze in het laatste jaar op de basisschool zit wil Gogo namelijk het doel van haar leven bereiken: haar diploma halen. 

Sneak Preview online

Nieuw initiatief tijdens de avondlockdown: elke dinsdag een sneak preview, maar dan thuis! Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film de sneak van deze week is. Het is altijd een voorpremière van een film. Wekelijks op dinsdag. En elke week een andere film.

De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 21 uur geleden
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56
Studentenwoning op de campus van Universiteit Twente.
De mening van Enschede: Een krap woningaanbod in onze stad? 26 mrt, 12:09
Open Huis bij Het Palet en de Triangel. (Foto: Patrick van der Horst)
De Triangel en Het Palet houden een Open Huis 26 mrt, 07:47
VVN houdt een gratis Opfriscursus Fiets. (Foto: Bastiaan Heus)
Opfriscursus Fiets bij Speeltuin Boswinkel 25 mrt, 14:37