Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Max

Algemeen

Een bijzondere zondag, dat was het. FC Twente won zomaar van RKC! En hoe! Het had wel 10-1 kunnen worden, zoveel kansen hadden ze. Alsof er een boete op stond om de derde goal te maken! Maar al met al staan we maar negen punten achter op de koploper hè. Niemand die het erover heeft of aan denkt, maar die titel, dat kan gewoon hè.

Als Max wereldkampioen wordt, terwijl Lewis een snellere auto heeft, dan kan er in de eredivisie ook meer dan je in eerste instantie zou denken. Als Max een beetje van zijn instelling over kan brengen op de Boys van Jans, dan zijn die negen punten zo ingelopen. En Max wil wel wat gasttrainingen verzorgen heb ik uit betrouwbare bron.
Toevallig is de buurvrouw van de moeder van Max een vriendin van een oomzegger van S10 en die schijnt een beetje verkering te hebben met de neef van de kapper van Jeroen van der Lely wiens tante een halfzus is van de tuinman van onze nieuwe burgemeester, waarmee de link naar Enschede is gelegd.

Kijk er niet raar van op als onze spelersbus straks vooraf wordt gegaan door een safety car. Of dat alle spelers verplicht naar de training gaan op een intermediate fiets met zachte banden.
Als Max een Formule heeft die leidt naar plek 1, dan volgen we gewoon de leider, simpel zat. Trainingskampje in Abu Dhabi? No problemo. Conditietraining op het circuit van Zandvoort? Dat loopt vast gesmeerd. Misidjan en Daan Rots met ingebouwde DRS in het shirt? De backs van de tegenstander doen het in de broek.
Met Formule Max gaan de Jans Boys pas echt gas geven. Het nieuwe huisorkest wordt The Marshalls. De stewards worden var. Nicholas Latifi wordt erelid. Olav Mol krijgt een standbeeld. Grolsch gaat bier brouwen met een vleugje suikervrije Red Bull...

12-12-21 was een bijzondere dag. En 12 plus 21 is 33, het nummer van Max. En dit is de 50e kollum van het jaar. Nog twee, want 52 is de max.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl. Ook leuk om cadeau te geven.

Column Hans Assink

Afbeelding
Rutbeek 23 uur geleden
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' gisteren
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56
Studentenwoning op de campus van Universiteit Twente.
De mening van Enschede: Een krap woningaanbod in onze stad? 26 mrt, 12:09