Tom van Veen en Robin Kooiman bij Sparta aan de Kotkampweg.
Tom van Veen en Robin Kooiman bij Sparta aan de Kotkampweg.

Winter Games bij Sparta en AWA

Algemeen

Na de succesvol verlopen Winter en Summer Games van dit jaar nemen CVV Sparta en AWA Outdoor het initiatief voor de Wintergames 2022.

Enschede - De Winter Games hebben als doel jongeren te motiveren in beweging te komen. Daarbij worden extra sport- en spelactiviteiten ingezet. “Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de wintermaanden door kunnen komen’’, stelt Tom van Veen, verenigingsmanager van Sparta.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens de pandemie minder zijn gaan bewegen. “Vier op de vijf beweegt te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen te voelen’’, aldus Van Veen. 

Deze keer geen bootcamps in teamverband, maar een aanbod op zaterdag 15 januari van in totaal tien sportclinics, waar jongeren individueel aan deel kunnen nemen. “Opgeven met teamgenoten, een vriend of vriendin of met een groepje is natuurlijk wel mogelijk. Doe het snel, want vol is vol.’’ 

Bij de clinic mountainbiken stelt AWA Outdoor de mountainbikes beschikbaar. “Onder begeleiding ga je circa twee uur onder begeleiding op pad en leer je al doende de technieken van deze populaire vorm van wielersport’’, zegt Van Veen. Bij het klimmen wordt een klimtoren van tien meter opgesteld. 

Handboogschieten, boksen en Run workout staan ook op het programma. “De Run workout is gericht op de verbetering en uitvoering van de looptechniek.’’

Jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 26 jaar kunnen gratis meedoen aan de Winter Games. De clinics worden aangeboden in twee sessies (10.00 en 13.00 uur) met tussen de 12 en 20 deelnemers. De Summer Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland. Opgave kan tot uiterlijk 8 januari via info@awa-outdoor.nl of 06 53903664. (Maximaal één clinic in de ochtend en één clinic in de middag).

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 8 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 10 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20