Kinderen zijn blij met het opgehaalde geld en bijhorende cheques. (Foto: Merel van Dooren)
Kinderen zijn blij met het opgehaalde geld en bijhorende cheques. (Foto: Merel van Dooren) Foto: MEREL V DOOREN

Grote Clubactie levert veel geld op

Algemeen

Tijdens de Grote Clubactie hebben zo’n 350.000 verkopers zich de afgelopen maanden ingezet om loten te verkopen. In Enschede haalden de verenigingen in totaal 60.081 euro op. RKSV Vogido haalde het meeste geld op, ruim 8.000 euro.

Enschede - Landelijk deden 5.267 verenigingen mee aan de Grote Clubactie. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro - 1,2 miljoen meer dan vorig jaar - op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records. De online verkoop steeg spectaculair.

In Enschede was Vogido de topscorer, gevolgd door De Tubanters en Gymnastiekvereniging Sportlust. Vogido  was goed voor 8.172 euro, Tubanters 7.119 euro en de gym van Sportlust 4.305 euro.

De vierde plek was voor Stichting Judosport Oost met 4.026 euro met BSC UNISSON (3.867 euro) op plek vijf en Supportersvereniging EMOS (3.189 euro) op plek zes. CVV Sparta Enschede, korfbalvereniging DOS-WK, Gymnastiekvereniging Hercules-Hebe en Sportvereniging Willen is Kunnen maken de top tien vol.

Clubactie-loten verkopen was voor clubleden dit jaar eenvoudiger dan ooit. En dat is te merken aan het resultaat. Vorig jaar werden 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar gingen maar liefst 1,6 miljoen loten digitaal over de toonbank. 

Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie is de online verkoop veel leuker en slimmer geworden. “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.”

Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. “Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Digitalisering is voordelig voor clubs. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”

De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. De Grote Clubactie helpt clubs met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland. Met de opbrengsten van de Grote Clubactie krijgen verenigingen een boost. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. Iedere club heeft zo zijn eigen doel.

Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen 19 apr, 07:44
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15