Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Margarita&Roelof

Algemeen

Het blijven rare tijden, met zomaar een serie goede berichten in deze donkere dagen voor kerstmis. Onze voetbaltrots draaide in het laatste kwartier een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. De vorige keer dat het gebeurde was in het seizoen dat we landskampioen werden, meldde de clubwatcher van de Tub. Maar voetbal is natuurlijk maar bijzaak.
Er kwam op de drempel van 2022 echt goed nieuws. Bijvoorbeeld een hardere aanpak van drugsdealers. Meneertje Manuel zou ongetwijfeld opperen om die bij alle niet-gevaccineerden in de Oostvaardersplassen te dumpen, maar het voornemen van politie, gemeente en ondernemers is in ieder geval positief.

Nog positiever is dat er iemand in de gemeenteraad zit die wat mij betreft de IQ Code niet hoeft te laten zien: Margarita Jeliazkova van D66. Niet mijn partij maar wat ze zegt over het plan voor het vliegveld snijdt hout. Ze vindt het onbegrijpelijk dat het afsteken van vuurwerk en het racen met lawaaiige auto’s en motoren in de huidige tijd als een wenselijk bedrijfsmodel wordt gezien. Eens.

Maar het beste nieuws is toch wel dat er eindelijk werk wordt gemaakt met het invoeren van 30 kilometer per uur als maximum snelheid op de stadswegen. Ze zijn erachter dat het verkeersslachtoffers scheelt. ‘Ze’ zijn de wethouders van de vier grote steden in het land. Het schijnt dat de Tweede Kamer ook achter de plannen staat, dus Enschede zal niet achterblijven.

Jaren geleden heb ik hier al mijn beklag gedaan over de snelheid van de bussen in de stad. Fietsen op de Kuipersdijk is al jaren levensgevaarlijk. Van een van achteren passerende bus schrik ik me elke keer weer een ongeluk. Ze rijden veel te hard en veel te dicht op de fietsers. En dat elektrische fietsers, pizzabezorgers en andere stuntpiloten van bezorgers ook niet harder mogen dan 30 maakt het nog veiliger. En op de wielrenner ga ik alleen harder dan 30 op de Lossersestraat... En dan ook nog het allerbeste nieuws: Roelof Bleker wordt onze nieuwe burgemeester!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Bestel zijn boek Kollum via asink@home.nl.

Column Hans Assink

De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19