Zie twents.nl/dienstregeling. (Foto: Robert Oosterbroek)
Zie twents.nl/dienstregeling. (Foto: Robert Oosterbroek) Foto: Robert Oosterbroek

dienstregeling wijzigt per 12 december

Algemeen

Enschede - Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer. Bussen en treinen blijven evenveel rijden. Wel vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats. Dat is nodig, omdat het gebruik van het OV in Twente is veranderd door corona. Op dit moment reizen er nog steeds minder mensen met het OV dan voor corona. Vervoerder Twents heeft gekeken hoe de dienstregeling beter afgestemd kan worden op de huidige behoefte van de reizigers.

De route van lijn 5 Station - ‘t Zwering wijzigt. De bus blijft in 2022 rijden via de Haaksbergerstraat en in de wijk Stadsveld. Door de nieuwe route vervallen de haltes Rembrandtlaan, Bonhoeffer Bruggert, C. Troostlaan en Bruggertstraat. Reizigers kunnen gebruik maken van de haltes Emanuel de Wittestraat en De Hatteler.

Lijn 5 rijdt overdag (van maandag t/m zaterdag) vier keer per uur. De bus rijdt vanaf het station via de Elferinksweg richting ‘t Zwering en vervolgens via de Haaksbergerstraat en het Van Heekplein/MST terug naar het station. De gemeente onderzoekt of de bus twee keer per uur in twee verschillende richtingen kan rijden.

Lijn 802 Enschede P&R Zuiderval - Van Heekplein rijdt op zondagen en Duitse feestdagen als aanvullend vervoer tussen het P&R Zuiderval en het Van Heekplein. De route van lijn 802 wordt voortaan zowel in de ochtend als in middag in dezelfde richting gereden.

Van Lijn 9 Enschede - UT - Hengelo wijzigen de vertrektijden op werkdagen. De bus uit Hengelo vertrekt voortaan om :00 :10, :20, :30, :40, :50. De spitsritten die vertrekken uit Hengelo om 08:05, 08:15 en 08:25 worden niet meer gereden. In de vakantieperiode rijdt lijn 9 voortaan ieder kwartier. Op zaterdag rijdt lijn 9 voortaan nog twee keer per uur. 

Lijn 62 Borculo - Enschede - Denekamp rijdt vanaf mei 2021 via de nieuwe N18 naar Haaksbergen. Dat blijft zo. Hierdoor rijdt lijn 62 niet meer via de Haaksbergerstraat en Usselo. Er is gekeken naar andere mogelijkheden. In Usselo rijdt buurtbus 506 (Boekelo - Enschede) voortaan een iets andere route. Hierdoor stopt de bus weer bij het Crematorium en de kerk. In Enschede rijdt lijn 5 (Station - Stadsveld) een andere route. Hierdoor blijft er een bus via de Haaksbergerstraat rijden. 

Tussen Denekamp en Enschede rijdt van 07:00 tot 10:00 uur ieder kwartier een bus. Ook tussen Haaksbergen en Enschede rijdt van 07:00 tot 10:00 en van 14:00 tot 18:00 uur ieder kwartier een bus.

Lijn 506 Boekelo - Enschede (Buurtbus) stopt in Usselo voortaan bij het Crematorium. Ter hoogte van de Rosinkweg en het Crematorium zijn er nieuwe haltes. De haltes Usselerhofweg en Viersprong vervallen. Ook de halte Ganzebosweg in Boekelo vervalt.

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen gisteren
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48