Livio gaat samen met Stichting GOAL meerdere activiteiten aanbieden.
Livio gaat samen met Stichting GOAL meerdere activiteiten aanbieden.

Livio reuzeblij met GOAL

Algemeen

Een boottochtje over de IJssel kan cliënten van Livio wel eens vaker overkomen nu er een samenwerking wordt opgestart met Stichting GOAL. Danae ten Oever van Livio is in ieder geval enthousiast over de plannen. “Binnen Livio kunnen we straks iedereen wat bieden.’’

Enschede - Livio en de Stichting GOAL gaan vanaf 1 januari 2022 samenwerken.
Stichting GOAL heeft als doel om het deelnemen aan recreatieve activiteiten voor mensen met een zorgvraag toegankelijk te blijven houden.
Livio biedt al vele jaren zorg aan duizenden klanten in Twente en de Achterhoek. Het gaat daarbij onder meer om thuiszorg, waaronder gespecialiseerde zorg, nachtzorg en ziekenhuisverplaatste zorg. Op negen locaties zijn er woonzorgcentra waar Livio wonen en zorg op geïntegreerde wijze aanbiedt.  

Door de nieuwe samenwerking kunnen er niet alleen meer activiteiten, maar ook extra bijzondere activiteiten voor de cliënten van Livio worden georganiseerd. “Daarnaast zijn er ook extra handen beschikbaar vanuit het bedrijfsleven om deze activiteiten te ondersteunen’’, zegt Danae ten Oever van Livio. “We hebben Stichting GOAL recent voorbij zien komen. We dachten direct dat het een leuke samenwerking zou zijn. We kunnen nu een heel gevarieerd aanbod maken voor onze cliënten.’’
De boottocht over de IJssel was onlangs een ‘9 tot 5-activiteit’. “We zijn de hele dag op pad geweest. Voor onze cliënten is dat heel erg leuk’’, aldus Ten Oever, coördinator welzijn bij Livio.

De samenwerking tussen Livio en GOAL gaat per 1 januari van start. De ondertekening heeft onlangs plaatsgevonden en een paar bewoners van locatie de Meergaarden hebben al mogen ‘voorproeven’ door middel van een boottocht over de IJssel. De overeenkomst werd ondertekend door Jan Pieter Maas van Livio) en Vincent Schreur van Stichting GOAL. “We kunnen nu grotere activiteiten doen op meerdere locaties’’, zegt Ten Oever.
Ze noemt een bezoek aan FC Twente en de Waarbeek als mogelijke uitjes. “Een wandel-tweedaagse kan ook, schaatsen in de winterperiode. We kunnen bijzondere activiteiten gaan doen, iets anders dan de normale gang van zaken. Daardoor gaat de kwaliteit van het leven omhoog, net als het welzijn van de cliënten.’’
Livio en GOAL zijn momenteel een programma aan het samenstellen. “We zijn bezig met de planning voor volgend jaar. Maar we zijn ook afhankelijk van de coronaregels. Dat is nu nog niet duidelijk.’’, aldus Ten Oever.

Overlap gaat voor duurzame kleding. (Foto: Richard Bussink)
Fashion Revolution Week bij Overlap 4 uur geleden
Foto: Rikkert Harink
Muziek- en dansavond Kottenpark bij Wilminktheater 5 uur geleden
ERC houdt zaterdag een groot rugbytoernooi voor kinderen van 6 tot 12.
Internationaal jeugdtoernooi ERC'69 moet blijvertje worden 6 uur geleden
'Lammetjes aaien' in Hof Espelo. (Foto: Clifton Buitink)
'Lammetjes aaien' op Hof Espelo 13 uur geleden
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 15 apr, 13:39
Landschap Overijssel houdt een excursie in het Kristalbad. (Foto: Jolein Klein Gunnewiek)
Excursie 'Vogels in het Kristalbad' met gidsen 15 apr, 08:50
Afbeelding
Tweemaal een wielerclinic bij EWV Het Oosten 13 apr, 12:03
Impressie van hoe Het Lagerhuis in Roombeek gaat worden. De bouw is in volle gang.
Ook nieuwsgierig naar wat Het Lagerhuis te bieden heeft? 13 apr, 10:29