Geert Dors kreeg zaterdag bij Viebèrgo een koninklijke onderscheiding, opgespeld door zijn vrouw. (Foto: Robert Hoetink)
Geert Dors kreeg zaterdag bij Viebèrgo een koninklijke onderscheiding, opgespeld door zijn vrouw. (Foto: Robert Hoetink) Foto: ROBERT HOETINK

Hoge onderscheiding voor Geert Dors

Algemeen

Geert Dors kreeg zaterdagmiddag in het clubgebouw van Showband Viebèrgo aan de Vlierstraat een lintje uitgereikt van burgemeester Theo Bovens vanwege zijn verdiensten voor Viebèrgo. Dors is bevorderd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook werd hij erevoorzitter.

Enschede - Geert Dors is in 1993 actief geworden als bestuurslid bij Showband Viebèrgo. Eerst in de rol van penningmeester en in 1994 als voorzitter. Door het aantreden van Dors als penningmeester en later als voorzitter kwam er overwicht, rust en vertrouwen, zo stelde de burgemeester.  Eén van de eerste punten op de agenda was het vinden van een nieuwe locatie voor een nieuw clubgebouw en deze locatie werd in 1996 voltooid. Tevens werd er muzikaal aan de weg getimmerd en werd er onder leiding van Dors een uniformenfonds opgericht met als eindresultaat een frisse nieuwe look voor het korps. “Onder zijn voorzitterschap is Showband Viebèrgo een stabiele en florerende vereniging geworden.’’ Dors werd ook gehuldigd als erevoorzitter.

Daarnaast is Dors is penningmeester van de Federatie van Enschedese Drum- en Showbands (FEDS). “Waarbij hij een bepalende rol heeft gespeeld in de herinrichting van de subsidieverdeling. Deze werd beter op elkaar afgestemd op de daadwerkelijke (on)kosten van de aangesloten verenigingen’’, aldus de burgemeester. “Dors zet het belang van de drumfanfares voorop en haalt daarbij het maximaal haalbare uit de situatie.’’

Mede dankzij Dors blijft Viebèrgo groeien. Sinds 2020 is er een nieuw muziekafdeling om kinderen vanaf 4 jaar kennis te laten maken met muziek.

Herman ten Thij is vrijdag bevorderd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ten Thij is al meer dan 25 jaar secretaris van de Enschedese Karnavalsvereniging. Dit najaar is hij gestopt als secretaris en heeft het stokje overgegeven aan de jongeren binnen de EKV. Al ruim 40 jaar is hij lid van de technische commissie die inmiddels is samengevoegd en uitgegroeid tot de “Activiteiten- en Wagenbouw Commissie”. Hij beheert een groot gedeelte van het archief. Ook is Ten Thij jaarlijks de vaste begeleider van de optochten.
Burgemeester Theo Bovens heeft aan drie meisjes jeugdlintjes uitgereikt: Chantal Oosterveen (16), Noa Douwsma (15) en Indy Schoemaker (14). Chantal en Noa kregen de onderscheiding voor hun dansprogramma in buurthuis De Sloep. Indy hielp een mevrouw die vlakbij haar school was gevallen, door de bloedende wond te stelpen en 112 te bellen. De uitreiking vond plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis.

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 22 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56