Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Barcelona!

Algemeen

Op de dag dat het 130 jaar geleden is dat de eerste penalty werd genomen - en gemist, door Pim Mulier - wil ik het even hebben over Barcelona. Natuurlijk, onze spits van vroeger, ik bedoel Luuk de Jong, voetbalt er, maar verder gaat het wat minder ‘magic’ met de club. En dan is het maar wat mooi als de hele zaal van het Muziekcentrum op een vrijdagavond in november het Queen-nummer Barcelona meebrult met ENorm en het Wilmink Project Orkest van Jos Pijnappel, kort nadat onze eigen Mees Hilgers iets verderop zijn eerste doelpunt heeft gemaakt en nog wel tegen het altijd lastige Heracles. 

Barcelona! En uiteraard is operazangeres Karin Hertsenberg ook van de partij. In een prachtige eentwee met Erik ten Bos van ENorm wordt Barcelona over Enschede uitgerold als de lava niet zo lang geleden over het Canarische eiland La Palma.
Wat een warmte straalt er vanaf. En ik kan het weten, want ik sta zowat vooraan. Karin is in bloedvorm, zonder twijfel, maar Erik ten Bos alias Freddie Mercury is nog een paar tikkeltjes beter. Wat een zanger!
Het is zo betoverend mooi dat ik even Ronald Koeman het podium op zie komen, maar dat blijkt toch een fata morgana.
Who Wants To Live Forever is al even indrukwekkend. Om kippenvel van te krijgen, rillingen, vlinders in de buik, tranen in de ogen. Heel stiekem steek ik even een vingertje omhoog. Ik wil wel voor altijd leven. Zeker met zulke mooie muziek erbij.
Freddie en co hadden het niet veel beter kunnen doen en dat komt ook omdat er een heel orkest zit en negen mooie achtergrondzangeressen die niet zouden misstaan als voorgrondzangeressen. Of waren het er acht en tel ik die ene mooie blonde dubbel.
Love Of My Life is ook een tranentrekker en Bohemian Rhapsody live is verre van alledaags. We Are The Champions is het laatste nummer. Als toegift had ik Don’t Stop Me Now verwacht.
Maar je kunt niet alles hebben.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl. Ook leuk om cadeau te geven!

Column Hans Assink

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 28 mrt, 08:54
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56