Muzikale studenten kunnen bij SHOT prima terecht.
Muzikale studenten kunnen bij SHOT prima terecht.

Lustrumjaar SHOT vol met activiteiten

Algemeen

Naast je studie in een harmonie orkest spelen met leeftijdsgenoten, dat kan bij Studenten Harmonie Orkest Twente beter bekend als SHOT. Het orkest is opgericht in 1991, dat betekent dat SHOT dit jaar 30 jaar bestaat! 

Enschede - Het orkest bestaat uit ongeveer 65 enthousiaste leden die studeren aan de Universiteit Twente, het Saxion of ArtEZ. Sinds 1993 geeft Ronny Buurink artistieke leiding aan het orkest.
Elke donderdagavond wordt er gerepeteerd in de audiozaal in cultureel centrum De Vrijhof dat gevestigd is op de Universiteit Twente.

Elk jaar staan er verschillende concerten gepland, waarvan er minimaal twee in de Vrijhof. Ook voor dit collegejaar staan er al twee concerten gepland in de Vrijhof, hiervoor zijn we op dit moment hard aan het repeteren.

Op 9 december staat het eerste concert gepland, dit zal het najaarsconcert zijn. Er zal een gevarieerd programma opgevoerd worden.

Het tweede concert dat gepland staat in de Vrijhof heet SHOT & Shaffy en staat gepland op 27 januari. Dit concert zal, zoals de naam het al zegt in het teken staan van Ramses Shaffy.

Ter voorbereiding van de concerten gaat SHOT twee keer per jaar op repetitieweekend. Het hele orkest gaat naar een klein dorpje en trekt zich hier terug om een weekend lang te repeteren.

Ook gaat SHOT elke twee jaar op concertreis. Tijdens deze reis wordt deelgenomen aan een festival en vaak wordt er ook deelgenomen aan een internationaal orkest. De aankomende concertreis staat inmiddels gepland voor de zomer van 2022. Voordat het hele orkest op reis gaat is er een uitzwaaiconcert.

Zoals eerder benoemd bestaat SHOT dit jaar 30 jaar. Dat betekent dat 2021 een lustrumjaar is. Het hele jaar zijn er daarom activiteiten gepland door de lustrumcommissie.

Op 1 april 2021, 30 jaar na de oprichting, is er een online pubquiz gehouden over SHOT. Daarnaast heeft SHOT Wie is de mol? gespeeld. Na een geheime activiteit in oktober volgt in november een familiedag.

Bij de familiedag in november kunnen ouders van leden meespelen in het orkest. Ook wordt er een gala georganiseerd. Als afsluiting van het lustrumjaar wordt er een concert in samenwerking met SOLO gegeven. Solo is het Shot Oud Leden Orkest. Het aankomend jaar staan er dus een aantal leuke concerten en activiteiten op de planning. De leden zijn erg enthousiast om er een leuk jaar van te maken. Mocht u het leuk vinden om naar een van de concerten te komen, dan bent u van harte welkom.

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 9 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56