Mijn Vader Is een Saucisse. (Foto: Kris Dewitte)
Mijn Vader Is een Saucisse. (Foto: Kris Dewitte) Foto: Kris Dewitte

Italiaans drama: Tre Piani van Moretti

Algemeen

Concordia heeft weer nieuwe films. Zoals het Italiaanse drama Tre Piani van Gouden Palm-winnaar Nanni Moretti.  

Riders of Justice: Mads Mikkelsen als een engel der wrake

Mads Mikkelsen speelt de hoofdrol in dit Deense drama met inktzwarte humor over een beroepsmilitair en een groepje data-analisten die zich ontpoppen tot engelen der wrake.
Militair Markus moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw bij een treinongeval om het leven is gekomen.
Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeval overleefd en geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan.
De mannen ontpoppen zich tot engelen der wrake en de missie leidt tot resultaten. Al zijn het misschien niet de gewenste…

Tre Piani: nieuw Italiaans drama van Gouden Palm-winnaar Nanni Moretti

Met Tre Piani geeft filmmaker Nanni Moretti (La Stanza del Filgio, Mia Madre) een intiem kijkje in de levens van mensen die het voor elkaar lijken te hebben, maar emotioneel vastzitten. Drie gezinnen wonen op drie verdiepingen van hetzelfde appartementencomplex in hartje Rome wanneer een reeks gebeurtenissen ze voor altijd met elkaar verbindt.
De relaties tussen ouders, vrienden en buren worden op scherp gezet wanneer de families worden geconfronteerd met de geheimen die hen binden en uit elkaar drijven.
Gouden Palm-winnaar Moretti nam het werk van iemand anders als uitgangspunt voor zijn film. Hij baseerde het scenario op het boek Three Floors Up van Eshkol Nevo.

Eiffel: romantische speelfilm over hoe de Eiffeltoren tot stand kwam

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd. Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel.
De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden. De lang verloren en verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffel toren te ontwerpen.
De hoofdrollen in Eiffel worden vertolkt door Romain Duris en Emma Mackey (Seks Education).

Mijn Vader Is een Saucisse: een feelgood jeugdfilm

Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.
De Vlaamse jeugdfilm Mijn Vader Is een Saucisse is een feelgood-komedie het najagen van dromen en de moed die daarvoor nodig is.

Modern Times als philofilm: nabesproken door techniekfilosoof Nolen Gertz

De komende weken zijn de tien beste films van Charlie Chaplin te zien. Met deze week onder meer Modern Times, waarin Chaplins alter ego worstelt om te overleven in een moderne industriële samenleving met de hulp van een jonge dakloze vrouw.
De film wordt (in het Engels!) ingeleid en nabesproken door techniekfilosoof Nolen Gertz, verbonden aan de Universiteit Twente.

Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.concordia.nl

door Mark Drenth/Concordia

romantische film over ontstaan Eiffeltoren

Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 22 uur geleden
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 22 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15