Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Humor

Algemeen

De zeespiegel gaat stijgen, zeggen ze op het journaal. Zeker 1,2 meter, waarschijnlijk 1,5 meter en in het slechtste geval 2 meter. In 2050? Over vijftig jaar? Nee hoor. Pas op het eind van deze eeuw. Duurt nog 79 jaar!
Een zekere meneer Dorland geeft commentaar over hoe erg het gaat worden met al dat water. Sja, dat is in dit geval natuurlijk wel de verkeerde hè, Dorland.
Dan heb ik liever een Benno Baksteen die een vliegramp analyseert. Diana Woei die het weerbericht geeft. Edwin Kist die de uitvaarten doet. Baas Baas die vroeger werkte bij Menko. Piet Uitslag die de uitslagen deed bij de kabelkrant. Rivka in ’t Veld in het veld over de Oranje Leeuwinnen. De grens bij Twente – NEC, Thomas Krijt...
Voetbal, heel even, een zijlijn. Dat Javier Vet het wint van Gijs Smal klopt natuurlijk niet. Maar aan de scheids lag het deze keer niet. En een bierdouche bleef ook uit, al werd er wel gegooid na de goal van Misidjan.
Dat moet verboden worden, dat gooien met bier. Het is ambachtelijk vocht! Dat at je niet en dat gooi je niet weg! Kan demissionair minister De Jonge dat bij de volgende persco even afkondigen? En geef iedereen die kan laten zien dat ie is ingeënt tegen corona 500 euro cadeau, dan zijn we zo klaar met dat virus.

Maar goed, ik wou eigenlijk wat anders zeggen. Over een psychologisch onderzoek naar de rol van humor in de aantrekkelijkheid van mannen voor vrouwen. Vrouwen vallen op mannen met humor, zo kwam er uit.
Nou dat wisten we natuurlijk allang. Ik probeer hier elke week een beetje grappig te wezen en moet de dames van me af slaan.
De psychologe van dienst had al een partner gestrikt. Ze heet dan ook Madelijn Strick. Ze hadden de slappe lach gekregen tijdens het curlen. Met een bezempje op het gladde ijs: gegarandeerd een succes, aldus Strick. Het gaat druk worden op de curlingbaan van IJsbaan Twente!

Hans Assink schrijft sinds 2007 via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl. 

Column Hans Assink

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 10 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56