Virgil Misidjan in actie tegen Willem II in de Grolsch Veste. (Foto: FC Twente Media/Bas Everhard)

Misidjan snakt naar een basisplek

Algemeen

Virgil Misidjan mocht zondag in de wedstrijd tegen Willem II in de 73e minuut invallen voor Daan Rots. Dat was al zijn zesde invalbeurt dit seizoen. De aanvaller wil graag een keer in de basis starten om te laten zien wat hij echt kan. “Als je goed invalt, is het mooi om een keer beloond te worden.’’

Enschede – FC Twente kwam tegen Willem II niet verder dan een 1-1 gelijkspel, mede veroorzaakt door het slechte fluiten van arbiter Jochem Kamphuis, daar waren de meningen na afloop niet over verdeeld.
Virgil Misidjan speelde de laatste 17 minuten plus extra tijd mee. De aanvaller had tot twee keer toe de winnende treffer op zijn schoen, maar mikte twee keer naast. Misschien maar goed ook, want wellicht ziet trainer Ron Jans hem daardoor wat minder als de ideale invaller.
Misidjan (28), vijf keer landskampioen met PFK Ludogorets in Bulgarije, aast op een basisplek. “De trainer maakt de keuzes. Maar het is niet makkelijk om steeds weinig minuten te maken.‘’
Zijn invalbeurten tegen Utrecht, Vitesse, AZ, Heerenveen en Groningen waren zonder meer goed. “Tegen AZ en ook Groningen heb ik wel een goede indruk achter gelaten denk ik’’, zegt Misidjan, “En tegen AZ had ik een assist.’’

18 minuten tegen AZ, tegen Vitesse 16 en tegen Heerenveen maar 10. De langste invalbeurt was tegen Utrecht, 24 minuten. “Als je steeds goed invalt dan zou het mooi zijn om een keer beloond te worden met een basisplek’’, zegt Misidjan. Willem II was een mooie tegenstander geweest voor een debuut in de basis. Hij speelde tien jaar bij Willem II. “Ik was acht jaar toen ik in de D3 ben begonnen. Ik ben als rechtsbuiten begonnen en in de jeugd heb ik altijd rechtsbuiten gespeeld. Later ben ik doorgegroeid tot een tweeflankenspeler.’’

In het eerste van Willem II scoorde Misidjan 10 goals. “Mijn debuut was tegen Den Bosch, uit. Onder Jurgen Streppel. Niet gescoord. Mijn debuut in de basis was tegen Volendam. Wel gescoord, de winnende 2-1.’’ In dienst van Ludogorets maakte hij 35 goals. “Die tijd heeft me zeker beter gemaakt. Ik heb Champions League gespeeld, Europa League. Wedstrijden op hoog niveau. Dat heeft me een betere voetballer gemaakt. In de Bundesliga heb ik met Nürnberg ook mooie wedstrijden op niveau gespeeld.’’

Na Nürnberg speelde Misidjan bij PEC Zwolle - met vier doelpunten. “Ik zeg je eerlijk: vanaf het moment dat ik ga starten komen er nog veel mooie wedstrijden aan. Als ik erin sta, wil ik scoren en assists geven. De tijd zit niet echt mee. Ik moet wachten op mijn kans. Maar als iemand het goed doet, wil dat niet zeggen dat iemand anders het niet beter kan doen. Ik wil negentig minuten volmaken. In de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge heb ik tachtig minuten gespeeld. Ik kan het aan.’’

Volgens ‘Gijp’ is Misidjan al jaren ‘op de brommer’. “Ik heb mijn snelheid nog steeds. Maar ik kan het pas goed laten zien als ik een keer mag starten.’’ Wellicht komende zondag om 12.15 uur in de Veste tegen NEC.

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.