Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Miss Boekelo

Algemeen

De eerste kennismaking met de Military was zaterdag een bijzondere. Op het fietspad tussen Usselo en Boekelo stond ineens een meute struikrovers. Zonder aanziens des persoons werden alle fietsers gesommeerd te stoppen. Een paar oude mannen wilde harde valuta hebben en wie dat niet op zak had, moest zich melden bij een aantal op zich charmant uitziende jongedames, maar zij maakten gewoon deel uit van de roversbende die het fietsende deel van de bevolking even wilde uitmelken.
Twee euro moest ik betalen! Oké, dan had ik iets verderop wel recht op een plek in een naar later bleek onbewaakte fietsenstalling die in een groot weiland was neergelegd, zo werd er gezegd, maar garanties waren er niet. Een bonnetje? Die had de struikrover niet. Wel een grijpgrage hand. Mijn muntje van twee euro was zo in de pocket.
En de jongedames die gewapend waren met pinautomaten deden ook niet aan bonnetjes. Wie zegt mij dat jullie geen oplichters zijn zei ik nog, maar dat maakte weinig indruk.

In de ‘fietsenstalling’ een zilvervloot aan fietsen. Hoe vind ik straks mijn fiets ooit weer terug na twaalf bokbier en bij invallende duisternis zei ik nog, maar dat maakte weinig indruk op de securityman die me verbood op de weg te gaan lopen die verboden was voor verkeer. Ik moest over het fietspad naar de ingang lopen. Daar moest ik eerst een controle op de CoronaCheck-app ondergaan. Geen struikrover deze keer, maar wel een vreemde vogel want hij wilde weten in welke maand ik jarig ben.
Ik wilde nog zeggen dat het hem geen reet aan ging, maar zei toch maar april. Goed, was het antwoord, maar dat maakte weinig indruk want dat wist ik zelf ook wel.
De volgende controle was voor mijn toegangsbewijs. Dat verliep op zich soepel, al wilde de beste man heel graag weten waar hij mij van kende. De Military zelf was geweldig. Atemlos, zwemmen in bacardilemon! Een reünie.
Alleen jammer dat ik Miss Boekelo van vroeger niet tegen kwam. Volgend jaar maar weer.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home,nl).

Column Hans Assink

Afbeelding
De vloer behoort tot de basis van het interieur 28 mrt, 12:28
'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 28 mrt, 08:54
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32