Han Letteboer in zijn dierenzaak Pets & Aqua Sop Han op winkelcentrum Deppenbroek.
Han Letteboer in zijn dierenzaak Pets & Aqua Sop Han op winkelcentrum Deppenbroek.

Vroegere Ibis nu Pets & Aqua Shop Han

Algemeen

Han Letteboer werkte al twee dagen bij Dierenspeciaalzaak Ibis aan de Rijnstraat 30, maar tegenwoordig doet hij dat fulltime. En nog mooier: het is nu zijn zaak. En de winkel heeft ook een andere naam gekregen: Pets & Aqua Shop Han. “Het dierenwelzijn moet op de eerste plaats staan. Daarom heb ik ook geen konijnen meer. Een dier in een glazen kooi, dat is niks.’’

Enschede – Han Letteboer houdt van dieren en juist daarom heeft hij geen levende dieren in zijn dierenwinkel in winkelcentrum Deppenbroek. De veranderde wetgeving speelt ook een rol.
Met Pets & Aqua Shop Han is hij toegetreden tot de organisatie Pets & Co. Hij is een soort franchisenemer. “Pets & Co is een inkooporganisatie. Je bent er niet met handen en voeten aan gebonden. Je kunt gebruik maken van hun expertise, acties en folders. Je hebt als het ware een back-up. Je kunt ook sparren met collega’s, dat is wel fijn.’’

Letteboer nam de zaak over van Karin van de Zande en haar man Hans. De winkel bestond al 37 jaar. “Ze had andere ideeën en wilde eigenlijk liever niet verder met de zaak. Per 1 september heb ik het overgenomen. Ik werkte er twee dagen in de week. Dat heb ik vier jaar gedaan. Ik heb dus wel ervaring, maar de inkoop deed zij altijd.’’

Letteboer werkte eerder dertig jaar in de grafische industrie. “Maar door internet is dat in elkaar geklapperd. Dan ben je 53 en moet je op zoek naar een baan. Maar oudere jongeren worden niet gevraagd.’’ De dierenzaak Ibis bood uitkomst. En Pets & Aqua shop Han nu helemaal. De eerste weken was het wel even wennen. “Het was een sprong in het diepe en ik heb leren zwemmen’’, klinkt het.

In de nieuwe shop gaat het vooral om diervoeding. “En we hebben een update gegeven aan de aquariumafdeling. Die is wat geprofessionaliseerd. De bedoeling is dat het nog wat groter gaat worden. Maar eerst ik wil ik even een tijdje fatsoenlijk draaien.’’ Naast diervoeding voor allerlei soorten huisdieren heeft Han Letteboer ook speeltjes en andere benodigdheden voor dieren.

Letteboer heeft ook nog een viskwekerij in Oldenzaal, de Malawi kwekerij. “Maar dat zijn twee aparte dingen. Hier hebben we gezelschapsbakken. We gaan de aquariumafdeling nog uitbreiden. We hebben zo’n dertig soorten aquariumvissen, van gupjes tot maanvissen. En ook aquariumplanten en andere toebehoren.’’ Pets & Aquashop Han is op maandag open van 11.30 tot 18.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdags van 9.30 tot 17.00 uur.

Aquariumafdeling wordt uitgebreid

‘Speciale acties komen later.
Ik wil het eerst op orde hebben’

Door Hans Assink

Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15