LEGENDS of ROCK komt naar Metropool.
LEGENDS of ROCK komt naar Metropool.

Metropool: Geniet van Legends of Rock

Algemeen

Het duurt nog even, maar er ligt wel iets moois in het verschiet voor liefhebbers van rockmuziek. Metropool Enschede houdt 18 december het LEGENDS of ROCK Tribute Festival. Metropool slaagde erin de internationale No.1 tributes van Nirvana, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers en Pearl Jam te contracteren.

Enschede - Oorspronkelijk zou LEGENDS of ROCK op vrijdag 18 december 2020 worden gehouden, maar vanwege corona is het festival verplaatst naar zaterdag 18 december 2021.
De internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour betekent een waar Grunge/Rock-spektakel met Nirvana by Negative Creeps, Foo Fighters by Monkey Wrench, Red Hot Chili Peppers by Red Hot Monks en Pearl Jam by PEARL DAMN.
Hits als Smells Like Teen Spirit, The Pretender, Under The Bridge en Alive komen zeker voorbij, ondersteund door een spectaculaire lichtshow en dynamische special effects, zo meldt Metropool.

Metropool opent de deuren om 18.45 uur. Het programma begint om 19.30 uur. Tickets in de voorverkoop kosten 25 euro en zijn te bestellen via www.legendsofrocktributetour.com en www.metropool.nl. Een ticket aan de dagkassa kost 30 euro. Groepstickets vanaf 10 personen kosten 22,50 euro. 

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste tributebands uit binnen- en buitenland de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme livebeleving.

Nirvana by Negative Creeps

Negative Creeps is het ultieme eerbetoon aan Nirvana. De ex-leden van de succesvolle Rock/Grunge band The Rudolfs kregen in het verleden al podia als Melkweg, Paradiso en Oosterpoort aan hun voeten. De band kreeg erg vaak te horen dat haar sound en energie angstaanjagend veel aan dat van Nirvana deed denken. Na het uiteen vallen van The Rudolfs zat er niets anders op dan de beste Nirvana tribute van Nederland te starten. Als Negative Creeps weet zij dus als geen ander hoe je een echte Grunge-show neerzet. Herleef de 90s met een band die de hoogtijden van de Grunge viert.

Foo Fighters by Monkey Wrench

De grootste rockband van deze tijd, voortgekomen uit een van de meest invloedrijke bands allertijden... zo is de band Foo Fighters het beste te omschrijven. Iedereen die ooit een concert van ze heeft gezien en/of heeft meegemaakt weet ook dat het één van de meest energieke podiumacts is die je kunt meemaken. Van begin tot de allerlaatste noot gaat het hard - heel hard, en dan gaat het niet eens over het aantal decibellen die je voor je kiezen krijgt! Bij Monkey Wrench gaat dat niet anders. 

Red Hot Chili Peppers by Red Hot Monks

Maar weinig tributebands weten de juiste energieke geest van de Red Hot Chili Peppers te evenaren. Naast de specifieke sounds en het hoogstaande technische en strakke spel, weet de nieuwe tribute-sensatie van 2020 Red Hot Monks met haar dynamische live performance het publiek vanaf de eerste tonen bij ‘de strot te pakken’ en niet meer los te laten. 

Pearl Jam by PEARL DAMN

De vijf ervaren muzikanten van PEARL DAMN vormen samen dé Pearl Jam tribute van Nederland. PEARL DAMN wordt gekenmerkt door de authentieke Pearl Jam-sound met strakke drums, virtuoze gitaarsolo’s en veelzijdige baslijnen. Voeg daarbij het stemgeluid van de leadzanger, dat akelig dichtbij de herkenbare Vedder-sound ligt, en je hebt de 100% Pearl Jam-beleving. De live-set is een perfecte mix van oud en nieuwer repertoire.

van de redactie

‘Monkey Wrench is een waar eerbetoon aan Foo Fighters’

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48