Theater on Tour biedt een keur aan artiesten.
Theater on Tour biedt een keur aan artiesten.

Vijf jaar Theater on Tour: op de fiets langs unieke voorstellingen

Cultuur

In het weekend van 18 en 19 september vindt Theater on Tour plaats. Dé fietstocht met verrassende acts op bijzondere locaties in en rond Enschede georganiseerd door Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Er is voor alle fietsers een Noord-route en een Oost-route met elk drie starttijden.

Enschede - Speciaal voor het lustrumjaar is er een open call uitgezet: getalenteerde makers zijn geselecteerd en hebben een voorstelling ontwikkeld, toegespitst op twee specifieke locaties: Roeivereniging Thyro en het Redemptoristenpark.

De start voor de Noord-route is bij schenkerij Wattez en gaat onder meer via Thyro naar de finish bij Air Stanislaus. Tijdens de Noord-route zijn meerdere acts te zien. “Dreampop duo ISLE neemt je mee op ontdekkingsreis door de constant evoluerende wereld. Rebecca en Jill van SQUARE3 dansen de reis van het leven met een grote backpack op hun rug. Gil the Grid van Amenti maakt neo-mythische dansvoorstellingen en stond dit jaar naast Jeangu Macrooy tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival.’’ Verder is er nog ‘De Glazendraaier’ en het Americana trio Gun Baby Gun als afsluiter met akoestische country muziek.

De Oost-route

Bij Theetuin ik & mijn moeder gaat de Oost-route van start, met het Redemptoristenpark als tussenstop en finish bij Huize Hölterhof. Ook bij deze route zijn verschillende acts te aanschouwen. “Voor buitengewone verhalen over het alledaagse moet je bij T A M A R zijn. Ze maakt poëtische popliedjes, melodieus, persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. STRIJD van Tim en Mirthe is een activerende mix van muziektheater en biologie. Via fascinerende fauna vieren ze het conflict.’’ Verder speelt Lauretta van de Merwe haar voorstelling Grensgeval letterlijk en figuurlijk over de grens. Bertolf Lentink speelde in de band van Ilse De Lange en toerde met Her Majesty. Per dag en per route zijn er drie startmomenten: 10.30, 11.45 en 13.00 uur. Tickets 17,50 euro.

Dé fietstocht met verrassende acts

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 28 mrt, 08:54
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56