De tweede editie van de Oude Deuren Cup moet weer een gezellige familiedag worden! (Foto: Photo Richelle)
De tweede editie van de Oude Deuren Cup moet weer een gezellige familiedag worden! (Foto: Photo Richelle) Foto: PHOTORICHELLE

Tweede Oude Deuren Cup met clinics op het Rutbeek

Algemeen

ENSCHEDE - Windsurfvereniging ‘De Rutbeek Surfivors’ houdt komende zaterdag 5 september de tweede editie van de Oude Deuren Cup. In 2019 werd de geslaagde eerste editie gehouden met toen ruim 130 deelnemers en circa 1.500 bezoekers. Dit markeerde toen ook het 40-jarig jubileum van de vereniging. Voor de niet-surfers onder ons: de ‘oude deur’ refereert aan windsurfplanken die meer dan 30 jaar oud zijn. Dit moet dan ook het retro-surfgevoel van weleer weer naar boven halen.

ENSCHEDE – Windsurfvereniging ‘De Rutbeek Surfivors’ houdt komende zaterdag 5 september de tweede editie van de Oude Deuren Cup. In 2019 werd de geslaagde eerste editie gehouden met toen ruim 130 deelnemers en circa 1.500 bezoekers. Dit markeerde toen ook het 40-jarig jubileum van de vereniging.

Voor de niet-surfers onder ons: de ‘oude deur’ refereert aan windsurfplanken die meer dan 30 jaar oud zijn. Dit moet dan ook het retro-surfgevoel van weleer weer naar boven halen. Deze tweede editie van de Oude Deuren Cup moet opnieuw een dag worden voor de hele familie; vol gezelligheid, lol en plezier. Er is dan ook naast de cup zelf een gezellig randprogramma opgezet. Voor wie eens wil proeven aan enkele water-disciplines zijn er ook diverse gratis clinics opgezet waar men aan deel kan nemen. De clinic tubing is helaas al volgeboekt. Wel kan men nog kaarten reserveren voor de clinics ‘Optimist on Tour’, ‘Sup’ en ‘Yoga-Sup’.

De Optimist-clinic is voor kinderen van 8 tot 12 jaar waarbij zij gaan varen in deze kenmerkende kleine zeilbootjes. Er zijn clinics om 10.00 uur, 11.00 uur, 14.00 en 15.00 uur. De Sup-clinic staat in het teken van het stand-up paddleboarden. Deze clinic is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen, met tijdvakken om 12.00 uur, 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur. De Yoga-Sup clinic is precies zoals het klinkt: yoga-oefeningen op een paddleboard. Ook deze clinic is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen. Tijdvakken zijn 12.00 uur, 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur. Tickets voor alle clinics zijn gratis. Kijk voor meer informatie en aanmelding voor deze gratis clinics op de website: www.oudedeurencup.nl

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 9 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56