Afbeelding

Wim Snellenberg

Algemeen

In deze eerste column zal ik me eerst kort voorstellen. Mijn naam is Wim Snellenberg, eigenaar van FysioFit en de Vitalers in Enschede. Ik ben in de basis 32 jaar geleden opgeleid als manueeltherapeut. In al die jaren kwam ik erachter dat, om alleen die ene schouder, die rugproblemen of die enkelklacht goed op te kunnen lossen, er meer bij kwam kijken op het vlak van de totale gezondheid van mijn patiënten en cliënten.

Om deze mensen nog beter van dienst te kunnen zijn specialiseerde ik mij, naast mijn vak als manueel therapeut, als gezondheids- en vitaliteitsdeskundige om zo op een nog breder vlak mensen te kunnen helpen. We hebben namelijk alles al voor een groot deel aan boord om er een feestje van te kunnen maken. Je moet alleen een beetje hulp hebben om de slingers op te kunnen hangen.

Niet de sterkste of slimste overleeft, maar degene die zich het snelste en beste aanpast. Een gezond en gelukkig leven is als het opgaan van een berg. Dat er dus allerlei hobbels, oneffenheden en andere zaken op je pad komen bij het opgaan van een berg is, net als het leven zelf, een zekerheid waarvan je geen agenda ontvangt. Iedereen krijgt zijn shit (ik spreek liever van shift). Echter is het omgaan met deze obstakels een mogelijkheid om toch verder te kunnen en een manier om sterker van te worden.


Degenen die fysiek goed en met de juiste mindset uitgerust zijn, krijgen de mooiste uitzichten te zien. Je kunt dit rechtstreeks vertalen naar je eigen leven.

De bergen en bijbehorende dalen die je tegenkomt kunnen zijn: die belastingaanslag, je irritante baas, die zware training, die blessure, een sterfgeval van een dierbare, je opvoeding, je overtuigingen, je mentale remparachutes, je gezondheid. Je krijgt nou eenmaal verschillende bergen gepresenteerd in je leven. Hoge berg, lage berg. Soms zelfs, als je geluk hebt, een Snellenberg...
Alleen onder druk worden diamanten gemaakt. Hoe hoger de druk hoe mooier de diamant.

Des te beter jij bergen beklimt, zeg maar: hoe meer je traint, hoe gezonder, vitaler en sterker je lichaam is, hoe beter je mindset is; op des te mooiere plekjes je gaat komen.


Vitaliteit wordt bepaald door zesdomeinen. Deze domeinen vormen de BASIS: bewegen, ademhaling, slaap, immuunsysteem en stress. Het 6e domein is voeding. Ik vergelijk deze zes pijlers altijd met een Rubiks cube. Alle zes vlakken moeten boven de 80 procent gevuld zijn dan heb je een vitaal leven.


In het komende jaar zal ik elke maand steeds één van de domeinen bespreken zodat je daar makkelijk mee aan de slag kunt.

Wim Snellenberg is eigenaar van FysioFit en de Vitalers in Enschede.

www.fysiofit.nl

www.devitalers.nl

‘Alleen onder druk worden diamanten gemaakt’

Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen 19 apr, 07:44
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15