Hornbach houdt speeddatesessies voor nieuwe werknemers.
Hornbach houdt speeddatesessies voor nieuwe werknemers.

Hornbach: speeddaten!

Algemeen

Bouwmarkt Hornbach introduceert speeddaten als opmaat voor het vinden van een baan. 

Enschede  - Klikt het van twee kanten? Op die vraag zoekt Hornbach antwoord tijdens speeddatesessies met sollicitanten. Die organiseert de bouwmarktketen samen met Werkplein Twente om medewerkers te werven voor haar nieuwe vestiging in Enschede.
Het van oorsprong Duitse familiebedrijf zoekt voor deze bouwmarkt zo’n 200 collega’s: van caissières tot verkoopspecialisten en logistiek medewerkers.

Momenteel wordt er druk gebouwd aan de Zuiderval, op het voormalig DCW-terrein in Enschede. Daar opent Hornbach straks haar 17e Nederlandse vestiging. Het wordt een complete projectbouwmarkt van zo’n 17.000 vierkante meter. “Je vindt er onder andere bouwmaterialen, gereedschap, een badkamer- en keukeninspiratiecentrum, ruime dierenafdeling, tuincentrum en zelfs een Drive In’, aldus Hornbach.
De nieuwe zaak gaat naar verwachting in de eerste helft van 2022 open. Omdat goed personeel onmisbaar is, begint de bouwmarkt nu al met de werving. “We starten graag op tijd met het zoeken van nieuwe collega’s”, vertelt manager Harald de Ruijter. “Want we vinden het belangrijk dat iedereen bij de opening volgend jaar goed ingewerkt is. Bij Hornbach maken we het verschil door medewerkers met kennis en ervaring. We staan bekend om onze klantvriendelijkheid en deskundig advies. Praktijkervaring is dan ook erg welkom. Daarom is deze samenwerking met Werkplein Twente ook belangrijk voor ons. Eerder vonden we met behulp van speeddatesessies met succes ervaren collega’s voor andere vestigingen.”

Berit Render, van Werkplein Twente, is ook enthousiast. “Deze samenwerking is een schitterende kans voor beide partijen: onze werkzoekenden kunnen op een laagdrempelige manier een nieuwe baan vinden. Hornbach kan in korte tijd kennismaken met veel potentiële nieuwe collega’s.”

Hornbach heeft diverse vacatures. Harald de Ruijter: “Veel van onze medewerkers hebben een achtergrond in de bouwwereld. Zij kunnen klanten daardoor goed adviseren over de aanpak van hun project. Denk aan timmerlieden, elektriciens en sanitair-specialisten.’’

Hornbach is een echt familiebedrijf, weet De Ruijter. “Een laagdrempelige organisatie waar de aanpakkersmentaliteit centraal staat. We zijn doeners en vandaar ook onze slogan: Werken bij Hornbach. Doe maar gewoon.’’ De speeddates zijn van 1 tot 17 september. Meer info: jobs.hornbach.nl.

door de redactie

Jelle Snippe bereidt zich voor op het EK.
Snippe blij met steun Reggeborgh 20 apr, 14:24
Afbeelding
Van bultjes naar babyhuid 20 apr, 09:02
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 20 apr, 08:16
Afbeelding
Wandeling 'Bomen en struiken' in Mosbeekdal 19 apr, 14:00
De Enschede Marathon, de oudste marathon van Nederland, is ongekend populair dit jaar.
Record aantal deelnemers en top-veld bij Enschede Marathon 19 apr, 08:22
Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen 19 apr, 07:44
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39