Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Veldje S

Algemeen

Deze Enschedeër moest weer zo nodig even naar Terschelling. Op de pier stonden al wat stadgenoten te zwaaien die toevallig ook nog eens op dezelfde camping stonden, maar wel op een ander veldje. Veldje S was namelijk al vol bij het boeken.
Veldje S is al jaren een bijzonder veldje. Breukelen staat al jaren naast me en ook Leeuwarden was weer present aan de overkant. De andere buren kwamen uit Vlaardingen. Van de hockeyclub, al was de buurvrouw familie van ouwe voetballers als Dick Beek en Wim Jansen. En ze was ook gek op juttersbitter. Dat bleek bij zonsondergang op het strand, waar de buurmannen uit Vlaardingen en Breukelen stonden te vissen. Ze vingen niks. Zelfs geen bot.

Nieuw deze keer was Dronrijp die op dag drie al een gezamenlijke pannenkoekendag organiseerde. De eerste pannenkoek kreeg ik van Miss Dronrijp persoonlijk aangeboden en of dat nou een eer was laat ik maar in het midden. In het midden van het veld ging het zandbakken overigens crescendo. Jammer dat er geen Pindacup is dit jaar. Maar ze smaakten goed, de pannenkoeken.
Verder stonden er nog excursies naar de Vijfpoort op het programma, al kwam hier het initiatief van de Enschedeërs van Veldje U, toevallig mijn neef die bij zat te komen van een zwaar leven bij de gemeente Haaksbergen. Bij de Vijfpoort was de open haard aan en dat was maar goed ook, want het was me soms koud daar op dat eiland. Het zeewater, idem dito. Kon ook niet anders als de temperatuur overdag niet boven de 20 graden komt.
Hoogtepunten waren de bezoeken aan de Zandzeebar. Uit de wind, in de zon, lekker muziekje, lekkere drankjes en lekker eten! Wat wil een mens nog meer? Ach, een juttertje in de koffie, boekje lezen, fietsen over de dijk, door de bossen en de duinen, naar de Noordsvaarder en Vlieland kijken vanuit de Walvis…
Corona? Daar doen ze op Terschelling niet aan. Op de boot op de terugweg heeft niemand op het dek meer een mondkapje op! Bruun word’n!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Zijn boek Kollum is nog steeds te bestellen en wordt gratis bezorgd.

Column Hans Assink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 14 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 16 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20