Allée Rentree brengt kunst in de stad.
Allée Rentree brengt kunst in de stad. Foto:

Allée Rentrée presenteert Tour 2021 op 70 locaties

Algemeen

Enschede wordt van 19 augustus tot en met 20 september omgetoverd tot alternatief museum. Tijdens Allée Rentrée Tour 2021 wordt op meer dan 70 locaties in Enschede het werk getoond van kunstenaars, dichters en andere creatievelingen. 

Enschede - De bonte tour door Enschede is hét alternatief voor het jaarlijkse Allée Rentrée festival in en om de voormalige Tubantia drukpershal en kunstenaarsateliers Studio Complex. Tour 2021 stelt inwoners en bezoekers in de gelegenheid op culturele ontdekkingsreis te gaan in en om Enschede.

Op oproepen in sociale en lokale media is enthousiast gereageerd. Steeds meer inwoners en organisaties stellen hun voortuinen, ramen en balkons beschikbaar voor de alternatieve kunsttour in eigen stad.
Gelijktijdig zetten kunstenaars en ateliers als Kunstenaarsinitiatief B93/ARE, De Kunsthaven, 6Sprong aan de Roombeek, Karnieland, Sickhouse, Minkmaat en Rozendaal Ateliers, Planet of Sound en Studio Complex hun deuren open en worden rondom Allée Rentrée workshops, performances, optredens en installaties georganiseerd.

Alle deelnemers en locaties worden gepresenteerd op een digitale kaart. Die kaart is vanaf 19 augustus beschikbaar via www.allee-rentree.nl, net als een virtuele tour. Ook het programma is te vinden op de website. Denk hierbij aan een bezoek aan de tuin van Studio Complex en kickoff events in Cultureel Vulpunt Tankstation, Planet of Sound, De Kunsthaven, studio Morra, TkkrLab/Hakkerspace, Sickhouse & Wowlab.

De organisatie is in handen van Anika Franke, Jana Becker, Patyt Reyes & Kashyap Krishna. Ze worden bijgestaan door kunstenaars als Jelle de Graaf, Reinier Kranendonk en David Scheidler. Allée Rentrée wil de aandacht vestigen op het gebrek aan ondersteuning voor kunstenaars en initiatieven die niet bij de gevestigde orde horen, maar beeldbepalend zijn voor Enschede en het culturele leven levendig maken.

van de redactie

Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 21 uur geleden
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 23 uur geleden
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56
Studentenwoning op de campus van Universiteit Twente.
De mening van Enschede: Een krap woningaanbod in onze stad? 26 mrt, 12:09
Open Huis bij Het Palet en de Triangel. (Foto: Patrick van der Horst)
De Triangel en Het Palet houden een Open Huis 26 mrt, 07:47