Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Column Hans Assink: Burgemeester

Algemeen

Zal Hans Hofte zich al gemeld hebben? Zo’n uitgelezen kans om je aan te melden als burgemeester van ons mooie Eanske komt niet zo vaak voorbij. Maar de inschrijving is begonnen hoor. Sinds 16 juli kan er worden gesolliciteerd.

Ik schat zo in dat Hans Hofte de brief op dezelfde 16e juli nog op de post heeft gedaan. En ik geef ‘m geen ongelijk want wie wil er nu geen burgemeester zijn van onze mooie stad.


Ja, mijn broer niet. Die is lekker met pensioen. Eventueel samen met vriend Harry Balke een duobaan als burgemeester, dat zou misschien nog kunnen, maar bij langer nadenken, zouden ze dat eigenlijk beter met nog twee vrienden erbij kunnen gaan doen, dan is het ook veel minder werk. En het is handiger klaverjassen.

De burgemeester van Oldenzaal, Patrick Welman, zie ook nog wel een brief sturen. Hans van Agteren idem dito. Yara Hümmels van de PvdA heeft het liefst een vrouw als burgemeester. Ik zou zeggen van probeer het zelf. We zitten in Olympische tijden. Meedoen is belangrijker dan winnen. Ik zou zeggen van solliciteer en maak die zogenaamde vertrouwenscommissie helemaal gek.
En het kan nog tot eind augustus hè. En met de eisen valt het wel mee: invoelend, verbindend en doortastend moet je zijn. Natuurlijk overwicht en oog voor veiligheid horen ook bij de opgestelde profielschets. Precies: Hans Hofte! Louis van Gaal zou je ook kunnen zeggen, maar die heeft wel wat anders te doen.

Benieuwd of Pieter Omtzigt zich ook in de strijd gaat mengen. Zijn vrouw zit in de vertrouwenscommissie en wellicht is dat een probleem. Het zou zomaar kunnen dat hij zich alleen al daarom niet aanmeldt.
Verder zitten de raadsleden Teutelink, Tillema, De Roode, Kreeft, Wolf en Visser in die commissie. Op het oog veel dierennamen, maar dat maakt niet uit. Het is een vertrouwenscommissie. En ze hebben een levenslange geheimhoudingsplicht. Blij dat ik niet in die commissie zit.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is bestellen via assink@home.nl is in de aanbieding voor 12,50 euro.

Jelle Snippe bereidt zich voor op het EK.
Snippe blij met steun Reggeborgh 20 apr, 14:24
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 20 apr, 08:16
Afbeelding
Wandeling 'Bomen en struiken' in Mosbeekdal 19 apr, 14:00
De Enschede Marathon, de oudste marathon van Nederland, is ongekend populair dit jaar.
Record aantal deelnemers en top-veld bij Enschede Marathon 19 apr, 08:22
Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen 19 apr, 07:44
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02