Start zomerscholen in Enschede

Start zomerscholen in Enschede

  Zonder foto

Vier zomerscholen bieden basisschoolleerlingen de kans hun kennisniveau op peil te houden. De scholen bieden bijzondere programma’s aan waar leerlingen ongemerkt hun kennis van taal en rekenen verdiepen. Op maandag 6 juli 2020 starten de eerste drie zomerscholen in de wijken Twekkelerveld, Roombeek en Hogeland.

Wethouder June Nods en Samirskills doen samen de aftrap bij Zomerschool Enschede Noord.
Freestyle voetballer Samirskills (Samir Kali, 22 jaar) heeft leren voetballen in de wijk. Hij is getraind door Nasser El Jackson (wereldkampioen Groundmoves) en zit in de crew van Team El Jackson. Hij hoort bij de top 4 van de beste pannavoetballers van de wereld.

De leerlingen van Zomerschool Enschede Noord krijgen na de aftrap een clinic freestyle voetbal van Samirskills !

Zomerschool Enschede Noord
Zomerschool Enschede Noord biedt een programma rond het thema Fit in de Wijk en dat gaat over bewegen, over voeding en hoe je daar creatief mee omgaat. Daarom is een belangrijk onderdeel van het programma de dagelijkse lunch, want die wordt door de leerlingen zelf klaargemaakt.

Zomerschool Enschede Noord

Periode: 6 t/m 17 juli 2020

Locatie: Rijnstraat 15

Zomerschool Universum

Het programma van Zomerschool Universum is de eerste week gebaseerd op het thema Luchtvaart. Leerlingen gaan aan de slag met wetenschap en techniek uit het aanbod van Hangar 21. Onderdeel van het programma is een bezoek aan het voormalig vliegveld.

In de tweede week verzorgt Sportaal een programma met sportieve activiteiten. Een clinic van FC Twente en een bezoek aan de Grolsch Veste zijn onderdeel van het programma.

Zomerschool Universum

Periode: 6 t/m 10 juli 2020 en 10 t/m 14 augustus 2020

Locatie: Regulusstraat 8

Zomerschool Hogeland

Leerlingen van Zomerschool Hogeland volgen een lesprogramma rond het thema Beroepen. Welke beroepen zijn in de wijk aanwezig? Welk beroep spreek jou het meest aan? Als afsluiting is er een beroepenmarkt, georganiseerd door de leerlingen en ondernemers in de wijk.

Zomerschool Hogeland

Periode: 6 t/m 10 juli 2020 en 10 t/m 14 augustus 2020

Locatie: Hendrik Smeltweg 44

Zomerschool Glanerbrug

Leerlingen van Zomerschool starten een PR-campagne om iedereen te laten zien hoe mooi Glanerbrug is! Die campagne vormt de rode draad door de zomerschool. Met inzet van hun eigen talenten maken de leerlingen een monument voor Glanerbrug en daar komen allerlei technieken en vaardigheden aan te pas.

Zomerschool Glanerbrug

Periode: 3 t/m 13 augustus 2020

Locatie: Ouverturestraat 70

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden